Kiss Attila Quartet feat. Zolbert ma a múzeumkertben

Kiss Attila gitárosként ismert a hazai jazzéletben, aki megjárta Amerikát, ami nagy hatással volt zenei világára, New Yorkban szerzett tapasztalatait igyekszik kamatoztatni. Kiss Attila Band néven egy évtizede alapított saját zenekart, a csapat az első perctől rendszeresen vesz részt – szép sikerrel – a Jazzy Dalversenyen, amit éppen az ő indulásuk idején hirdetett meg először a Jazzy Rádió. 

Hasonló tartalmaink:

A zenekar muzsikáját dús dallamvilágúnak szokás nevezni, a zenekarvezető-zeneszerző szívesen nyúl a jazz, a soul, a latin zene elemeihez, de olykor a groove jegyei is fölbukkannak a dalokban, amelyekben sok az improvizatív gitár- (nem csak a szentek, de a szerző keze is maga felé hajlik) és szaxofonszóló. Lemezük Don’t Give Up címmel 14 kiváló zenész közreműködésével készült és jelent meg (2014). Az érdi koncert alapját ez az album képezi, de újdonságban sem lesz hiány. Hallhatunk ugyanis néhány dalt a quartet második lemezéről, ami várhatóan még ebben az évben megjelenik, tehát amolyan premier előtti bemutatónak lehetünk részesei a múzeumkertben.

A quartetben a zongoránál a fantasztikus Tzumo foglal helyet, aki Bostonban tanult, majd felvették az Egyesült Államok legnagyobb jazz-intézetébe Thelonious Monk Instituteba. Basszusgitáron Szőke Péter játszik, a dobokat pedig Tiba Sándor kezeli, aki már félszáznál több lemezen működött közre. Az érdi fellépésen Kiss Attilláék vendége Zolbert lesz – ez is az újdonságok sorába tartozik, ebben az összeállításban itt játszik a csapat először –, aki a smooth jazz legkiemelkedőbb szaxofonosa.

Kiss Attila Quartet  feat. Zolbert este 7-től a múzeumkertben.

Címkék