Milák bocsánatot kért Cseh Lászlótól, amiért legyőzte

Mint ismert,  világbajnoki A-szintet úszva lett aranyérmes a debreceni országos bajnokságon az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. 17 éves tehetsége, Milák Kristóf, aki a fináléban a többszörös olimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlót taszította le a trónról.

Hasonló tartalmaink:

Elvben Milák fő száma a 200 méter pillangó, és az érdiek inkább ezért lepődtek meg azon, hogy végül 100-on nyert, előbbiben pedig „csak” ezüstérmes lett, nem pedig azon, hogy ilyen kiválóan szerepelt, hiszen, aki ismeri az érdi úszók eredményeit, az pontosan tudja, mire képesek.

Azt nem sokan tudják, de a tavalyi hódmezővásárhelyi ifi-Eb-n úgy nyert aranyérmet az érdiek pillangósa, hogy azzal az idővel – amely akkor egyéni csúcsa volt – a riói olimpián a döntőben nyolcadik lett volna 200-on. Ezt most megjavította és az 1:55,41-es idővel hatodikként zárt volna, megelőzve a végül hetedikként végző Cseht.

A debreceni ob-n 100 m pillangón úszott ideje (0:51,98) a tizenharmadik helyre lett volna elég az ötkarikás játékokon, azaz középdöntőbe jutott volna.

Milák azonban nem csak jó úszó, hanem jó ellenfél is, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az ob-győzelem után elnézést kért Cseh Lászlótól, amiért legyőzte őt. A 17 éves érdi sportoló ezzel kapcsolatban a közmédiának adott interjújában elmondta, hogy amikor készülődtek a versenyre, akkor Cseh László azt mondta neki, nyugodtan ússza meg a világbajnoki A-szintet, csak őt ne győzze le. Végül mindkettő sikerült, ám Milák nem felejtett és Cseh gratulációja után bocsánatot is kért klasszis riválisától.

A közmédia Milákkal készült interjúját ide kattintva tekintheti meg!

 

Címkék