Átadták a VMG tornacsarnokát

Ünnepélyes keretek között átadták a Vörösmarty Mihály Gimnázium új tornacsarnokát, ami a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósult meg nettó 260.281.378 forintos költségvetésből.  A tornacsarnok 25*30 méteres, 7 és fél méteres belmagassággal. A hasznos alapterülete 1100 négyzetméter, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre két osztály is részt tudjon venni a testnevelés órán.

Hasonló tartalmaink:

A kormány 2014-ben döntött az úgynevezett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program elindításáról, aminek célja, hogy olyan európai színvonalú torna- és tantermek valamint tanuszodák épüljenek országszerte, amelyek hosszú távon szolgálják a fiatalok fejlődését, elősegítve az adott település köznevelési feladatainak az ellátását. Ennek a programnak a keretében egy évvel ezelőtt kezdődött a teljes egészében kormányzati forrásból megvalósuló új tornacsarnok építése is a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Az új tornacsarnokban többek között kosárlabdázni, röplabdázni és teremfocizni lehet, de közösségi rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas. Az épületben tanári szobák, két-két nemenként elkülöníthető öltöző, szertár, takarítóhelység, elsősegély szoba és mosdók találhatók.

T. Mészáros András köszöntő beszédében azt mondta, egy olyan intézmény gazdagodott új tornacsarnokkal, amire valamennyi érdi büszke lehet. Jelenleg a város félkész állapotban van, de ezek azok a beruházások, amelyek által kerekké és egésszé alakul minden – fogalmazott. – Minden kis lépéssel közelebb vagyunk a célhoz. Olyan várost szeretnénk, ahol az itt élők jól érzik magukat, ahová nem csak aludni járnak haza, ahol minden infrastrukturális igényt ki tudunk elégíteni, legyen szó járdaépítésről, vagy az iskolások méltó testnevelési körülményeiről – hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy komoly hiányt pótoltak az új tornacsarnok megépítésével, mert azon kívül, hogy a diákok sportolásra használják, az aktív közösségi életbe is beintegrálható az épület. Az államtitkár kiemelte, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 25 tornaterem, több mint 100 tanterem, 5 iskola és 24 tanuszoda valósul meg. Az országgyűlési képviselő rámutatott, hogy a program valamennyi projektjét a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította, és azok összes költségét a magyar állam állja. Dr. Aradszki András ünnepi beszédében bejelentette, hogy a Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatójának, Szilasné Mészáros Judit kérésének megfelelően azon dolgoznak, hogy a 2017/2018-as tanévben az intézmény udvara egy műanyag kosárlabda pályával gazdagodjon.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár egyebek mellett arról beszélt, hogy a jövő nemzedékének egy olyan európai színvonalú létesítményt adhattak most át, amely hosszú távon elkíséri, és szolgálni fogja őket. Az államtitkár azt mondta, minden eszközzel törekszenek arra, hogy biztosítsák a fiatalok sportolási lehetőségét, annak érdekében, hogy egészséges nemzedék nőhessen fel, egészséges fizikummal és szellemiséggel.

Fodor Enikő, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat diák-alpolgármestere, a Vörösmarty Gimnázium tanulója arról beszélt, hogy az új tornacsarnokban végre önfeledten sportolhatnak a diákok, illetve közösségformáló eseményeket szervezhetnek akár osztályok, iskolák között. Kitért arra, hogy vörösmartys diákként végigkövethette az alapkőletételtől az átadásig tartó folyamatot, s diákként bele sem gondoltak eddig, hogy milyen szervezés, tervezés előzte meg a folyamatot. A diák-alpolgármester elmondta, hogy a korábbi tornatermeik egyikében csak talajtornára volt lehetőségük, zsúfoltan, helyszűkében sportoltak nap, mint nap, ezért megköszönte mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a VMG új tornacsarnokot kapott.

Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója az átadón azt mondta, hogy az új tornacsarnok egyedülálló lehetőségeket kínál az érdi fiataloknak.

(fotó: Boros Sándor, videó: kormany.hu)

Címkék