Nyitott kapuk vasárnap az érdi tűzoltóságon

Május 28-án immár negyedik alkalommal nyílnak meg a gyerekek előtt a tűzoltószertárak – köztük az érdi tűzoltóság – kapui. Idén az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és minden érdeklődőt gyermeknap alkalmából.

Hasonló tartalmaink:

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.

Az elmúlt három évben gyerekek tömege ismerkedhetett meg a tűzoltók izgalmas életével. A tűzoltószertár egy olyan speciális környezet, ahová csak ritkán juthatnak be látogatók. Most vasárnap azonban gyermekek, szüleik és a tűzoltóautók szerelmesei is megtekinthetik a laktanyát, a tűzoltók járműveit és a különleges felszereléseket.

A nap folyamán több próbariasztást is tartanak a tűzoltók, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak délelőtt 10 órától délután 16 óráig. A laktanyák mellett ingyenes látogatható a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és vidéki kiállítóhelyei is – írja közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint az érdi tűzoltóságtól megtudtuk, a Fehérvári út 79/a szám alatt mindent megfoghatnak, megnézhetnek a gyerekek, a tűzoltóautótól a fecskendőig, és kipróbálhatják a tűzoltólétrát is.

 

Címkék