1400 tyúkkal a környezetvédelemért

Több, mint nyolcszáz tyúkot osztott ki szerdán az ÉTH a Tyúkokkal a környezetvédelemért akció keretében, ami idén is nagyon népszerű. Sokan már évek óta részt vesznek a programban. Egy lakos legfeljebb öt szárnyast vihetett haza, vállalva, hogy a tyúkokat kapirgálósan, konyhai hulladékon tartja. Az osztás csütörtökön is folytatódik: összesen 1375 tyúk talál gazdára a két nap alatt.

Hasonló tartalmaink:

Nyolcszáztíz tyúkot osztottak ki szerdán a Tyúkokkal a környezetvédelemért elnevezésű program keretében az ÉTH munkatársai. A harmadik alkalommal meghirdetett akcióban az ÉTH szolgáltatási területén élő lakosok öt-öt tyúkot igényelhettek ingyen, vállalva, hogy a lábasjószágot egy éven keresztül kapirgálósan tartják, zöld- és konyhai hulladékkal etetik. Az akció célja ugyanis az, hogy a háztartásokban keletkező biológiai hulladék ily módon hasznosuljon, és ne a lerakóban végezze.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Szerdán és csütörtökön összesen 1375 tyúkot osztanak ki a jelentkezők között. Közülük sokan már tavaly is részt vettek a programban, és tyúkjaik azóta is tojnak.
– Hatalmas telkünk van, ahol szabadon kapirgálhatnak a tyúkjaink. Rengeteg zöldet, valamint bogarakat esznek. Nálunk ételmaradékot nem kapnak, az a malackáinké, de kukoricával, búzával kiegészítjük, amit kapirgálnak – mondta egy középkorú hölgy, aki nagy örömmel vett részt idén is az ÉTH akciójában.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék