A 118-szoros válogatott, EHF-Kupa-győztes érkezik?

A német férfi kézilabda bajnokságban szereplő HSG Wetzlar hivatalos oldalán jelentette be, hogy svéd balátlövője, Emil Berggren a CYEB Budakalászhoz szerződik, de a játékos a klub honlapjának adott nyilatkozatában megemlítette, hogy barátnője, a 110-szeres svéd válogatott balátlövő, Jamina Roberts pedig az ÉRD női kézilabdacsapatában folytatja.

Hasonló tartalmaink:

A 28 éves Roberts Svédországban született, itt 2009 és 2014 között az IK Sävehof csapatát erősítette, ahova két éves dániai kitérő (Team Tvis Holstebro) után tért vissza 2016-ban.

A 176 centiméter magas balátlövő 118-szor lépett pályára nemzeti csapatában, ahol 213 gólt jegyzett, emellett 2010-ben Európa-bajnoki ezüst-, 2014-ben Eb-bronzérmet szerzett. A válogatottal mind a 2012-es londoni, mind a 2016-os riói olimpián is részt vett.

A Sävehof színeiben az EHF-Kupában, az azóta már megszűnt Kupagyőztesek Európai Kupájában és a Bajnokok Ligájában is szerepelt, míg a Holstebroval az EHF-Kupa 2014/2015-ös kiírását meg is nyerte.

Az ÉRD vasárnapi évzáróján derült fény arra, hogy a visszavonuló Szvetlana Gridnyeva és a Vácra szerződő Barján Bianka mellett a következő idényben nem Szabó Edina együttesét erősíti Fekete Bozsana, Larissa Araújo, Vajda Luca és a januárban Mosonmagyaróvárról kölcsönbe érkező horvát kapus, Zeljana Stojak sem.

Ezzel szemben a nemzetközi sajtóban arról lehetett olvasni, hogy a francia Issy Paristól érkezik a balszélre Coralie Lassource, Békéscsabáról Gávai Szonja, a szintén francia Fleury Loirettől a kapus Julie Foggea, illetve korábban szóba került, hogy a Győri Audi ETO KC irányítója, az évad második felét Kisvárdán töltő Tóth Gabriella is Érden kezdi meg a felkészülést a 2017/2018-as évadra.

Címkék