A Bajnokok Ligájában indulnának Janurik Kingáék

A Sport Tv Mai Helyzet című műsorának volt vendége Tekauer Norbert, az ÉRD női kézilabdacsapatának elnöke. A klub vezetője elmondta, a csapat célja, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában induljon, pedig a bajnokságban elért helyezés miatt „csak” az EHF-Kupába szerzett indulási jogot az együttes.

Hasonló tartalmaink:

Az Európai Kézilabda Szövetségnél (EHF) június 23-án és 24-én döntenek a plusz BL-helyek sorsáról. A legrangosabb női kézilabda klubsorozatban Magyarországról az első két helyezett csapat indulhat, de hiába nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Győri Audi ETO KC, ennek ellenére sem esik lejjebb a kvóta. A jelenlegi szabályok értelmében az országok rangsorában az első két helyezettet leszámítva a többi bajnokság jelentkezhet ezekre a plusz helyekre, ám a magyar és a dán pontvadászatok két-két csapatot indíthatnak és elvileg nem jelentkezhetnének.

Tekauer Norbert, az ÉRD elnöke viszont azt mondta ezzel ellentétesen vélekedik, elmondása szerint olyan erős érveket fogalmaztak meg, melyeket meg kell fontolnia az európai szövetségnek.

„Ha az EHF-nek a mostani gyakorlatát nézzük, akkor nincs esély, mi viszont szeretjük az ilyen lehetetlen helyzeteket megoldani, így mégiscsak van – mondta Tekauer a Sport1 Mai helyzet című műsorában. – Olyan típusú kérelmet fogalmaztunk meg az EHF felé, amelyben feketén-fehéren leírjuk a véleményünket a mostani rendszerről, annak a hiányosságairól.”

„A női kézilabdában huszonhárom-huszonnégy csapat szokott nevezni a Bajnokok Ligájába, viszont nem a legerősebb együttesek szerepelnek a sorozatban, hanem – egyszerűen fogalmazva – mindenki induljon el, aki bajnok volt elv szerint. Vannak olyan bajnokságok, amelyek nem olyan erősek, mint például a magyar.”

„A férfiaknál már öt éve elindítottak egy folyamatot, hogy valóban azok a csapatok szerepeljenek a BL-ben, melyek a marketingértékük, a közönségük, az egész klubnak a strukturális felépítése és a gazdasági tényezői alapján alkalmasak arra, hogy hosszú távon is működőképesek legyenek – ez a nőknél nincs meg. Az Érd játékerőben talán már megérett arra, hogy ezt a színvonalat képviselje és a körülötte lévő menedzsermunka és háttér is van olyan szinten, hogy ezen csapatok közé tartozzon” – zárta szavait Tekauer Norbert.

Címkék