Megújul a Tárnoki út

Épül a csapadékvíz-elvezető rendszer a Tárnoki úton: első ütemben a Kolozsvári és a Kőszegi utcák közötti szakaszon végeznek munkálatokat, ezt követően a Kőszegi utca és a Szent István út közötti rész kerül sorra. Egyes ingatlanoknál a gravitációs csatornabekötések helyett házi átemelőt kell majd beépíteni.

Hasonló tartalmaink:

A csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése mellett a Szent István út felé eső részen a 60 éves, elavult gázvezeték kiváltására is szükség van – ezt nem a város, hanem a Tigáz végzi. Mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, ezt még júliusban elkezdi a közműszolgáltató. Ha a Tárnoki úti vízelvezető rendszer megépül, ide kötik majd be a Lőcsei út vizét, a Tárnoki út pedig szilárd burkolatot kap. – Nagyon remélem, legkésőbb jövő nyárra a tárnoki határól egészen a Szent István út torkolatáig megépül az új út – mondta a polgármester.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A csapadékcsatorna kiépítésével megváltozik a közműhelyzet az utcában. Ez azért fontos, mert néhány ingatlan esetében a csatornázás során épphogy belefért a gravitációs csatornabekötés a megengedett paraméterekbe, néhol szinte vízszintesen “elfektették” a bekötővezetéket.  Most felmérik a szinteket, és ahol kell, átépítik szabályosra, azaz  nyomottra a korábban gravitációs csatornabekötést – ehhez házi átemelő beépítésére is szükség lesz. Ezzel megelőzhető, hogy dugulás esetén a visszaáramló szennyvíz elöntse az ingatlant, amire sajnos volt példa az elmúlt években – mutatott rá T. Mészáros András, aki kérdésünkre elmondta: az átemelőkhöz a csatornaprogram keretében ingyenesen hozzájuthattak azok, akiknél a rákötés gravitációs módon nem volt megoldható, és továbbra is igyekeznek ingyenesen biztosítani az átemelőket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Keressük a jogszabályi és egyéb lehetőségeket arra, hogy most, mikor a csatornázás már befejeződött, és az elszámolás zajlik, az érintett lakók is ingyenesen hozzájuthassanak ezekhez a készülékekhez – mondta a polgármester, hozzátéve: tíz-húsz olyan ingatlan lehet a Tárnoki úton, ahol korábban nem éltek a házi átemelő lehetőségével, hanem a gravitációs csatornabekötést kérték annak ellenére, hogy csak nagy jóindulattal lehetett ezt szabályosnak minősíteni.

 

Címkék