Szezonértékelő Novák Ferenccel

Az Érdi VSE felnőtt csapata ugyan a szezon előtt az első nyolcba jutást tűzte ki célul, ehhez képest ezüstérmesként végzett Limperger Zsolt alakulata az NB III Nyugati csoportjában. Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke adott interjút a csapat mögött hagyott idényről és a következő év kihívásairól a klub honlapjának. 

Hasonló tartalmaink:

– A feladatot teljesítették. A második hely és az ezüstérem benne van a szezon előtt kitűzött első nyolcban.

Ez mindenképpen várakozáson felüli teljesítmény. Egy nagyon jó rajtnak és az igazolásainknak köszönhető, mert a csapatba érkeztek olyan játékosok, akik meghatározóak és bele illettek abba a játékba, amelyet Limperger Zsolt a csapattal játszatott. Az őszi szezon szinte kötelezte a játékosokat a jobbnál jobb eredmény elérésére. Ebben olyan mérkőzések voltak, melyek nagyon figyelemreméltóak, gondolok itt a Győr elleni idegenbeli meccsre, Ajkára, és sorra jöttek a jó eredmények. Tehát nagyon meg vagyunk elégedve a csapattal.

Mi lehet a csapat sikerének a titka?

– Ki lehet emelni, hogy a csapatnál nagyszerű az összetartás. Ez átsegítette őket a szép őszi sorozatok alkalmával a csapatot, amikor vesztésre állt és a csapat erejének köszönhetően szereztük meg a három pontot. Nem minden esetben a jó játékkal, hanem a küzdeni akarással.

IMG_5021 (2)

A következő idényre nézve mire lehet elég a mostani teljesítmény? A keret kis mértékben fog csak változni, Palásthy Norbert és Gyurácz Bálint biztosan nem lesz már itt a következő szezontól.

Figyelembe véve a csapat jó teljesítményét, nagy változásokat nem kívánunk végrehajtani. A tavalyi első nyolccal szemben az elvárásunk magasabb lesz. Ezt az elnökségen belül határozzuk meg. Saját véleményem az első hatba kerülés elérése. Két játékosunkat elbúcsúztattuk. Bízom benne, hogy rajtuk kívül mindenki megmarad. Természetesen foglalkozunk átigazolásokkal, de még nem jutottunk el arra a szintre, hogy lehessen erről beszélni.

Egy ilyen kiváló szezon után viszont akarva, akaratlanul is megnő a csapat játékosai iránt az érdeklődés, ugyanakkor egy ilyen társaságba sokan szívesen csatlakoznak. Ez megkönnyíti, vagy megnehezíti az átigazolásokat?

Azt hiszem, inkább megkönnyíti, mert jó híre van az Érdi VSE-ben folyó munkának. Ennek első számú embere Limperger Zsolt, aki ezt biztosítja. Több edzővel és játékossal is beszéltem, akik szívesen jönnének ide.

IMG_4296 (3)

Az utánpótlás-bajnokságok is befejeződtek. Tudjuk, hogy több csapatunk is nem a saját korosztályában játszott.

A jó eredmények elmaradtak, azonban abból a helyzetből, ahonnan felálltunk, tehát az előző bajnokságban még bérelnünk kellett utánpótláscsapatot ahhoz, hogy NB III-ban játszunk. Most ez az utánpótlásedzőknek, Gachályi Ferencnek köszönhetően olyan szépen fejlődött, hogy jelen pillanatban a négy országos bajnokságban játszó csapatunk közül három létszámban teljesen jól van már. Az eredmények elmaradásának egyik oka, hogy felfelé játszanak, a korosztályok nem teljesek, de idén már javul a helyzet. Például az U14-eseknél U12-es és U13-as játékosok játszottak, de ugyanez volt az U15-nél. Az U17-es csapatunk volt a legkomplettebb, nekik meg is voltak a jó eredményeik. Az U19-es korosztály még nem volt megfelelő, de a következő szezontól ott is lesz változás, mert az U17-ből kerülnek fel játékosok. Az utánpótlás-nevelésünk jól fejlődik, erősíteni fogjuk! Nem beszélve a Bozsik-programban szereplő U7, U9, U11, U13-as csapataink nagyon jól szerepelnek, megfelelő létszámmal.

A lány csapatunk pedig túl van első szezonján, ami a tanulóéve volt.

Belevágtunk abba, hogy neveztünk a Pest megyei bajnokságban egy női csapatot, itt van egy alaplétszám, ami stabilnak látszik és van egy fluktuáció, ami remélem, stabilizálódni fog. Természetes, mivel hölgyekről van szó, van akinél kisbaba születik, de nagyon szépen kialakították az amatőr csapatukat. Lelkesek, heti két edzéssel készülnek és az Érdi VSE labdarúgásának egy üde színfoltja lett. Nem beszélve arról, hogy ennek hatására női U15-ös lány csapatot fogunk indítani a területi bajnokságban.

(fotók: Balogh István)

 

Címkék