Szivacskézi, kosárlabda és sakk

Két napig a szivacskézilabdál a főszerep az ÉRD Arénában, ugyanis június 9-én és 10-én rendezik az U9-es fiúknak és lányoknak szóló Megyei Jogú Városok Szivacskézilabda tornáját. A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban szombaton érdi kosaras kisbajnok kupát rendeznek, míg vasárnap az Érdi VSE sakk szakosztálya és Érd Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa rendezi meg a szenior rapid sakkversenyt az Ercsi úti sporttelepen.

Hasonló tartalmaink:

KÉZILABDA

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Kőrösi Kölyök DSE a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai- és versenybizottságának hozzájárulásával negyedszer rendezi meg az U9-es korosztály számára a Megyei Jogú Városok Szivacskézilabda Tornáját. A rendezvény fő célja a kézilabda népszerűsítese, színvonalas versenyzési lehetőség biztosítása a legfiatalabb kézilabdás palánták számára. A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola hetven éves évfordulóját is ezzel az eseménnyel ünnepli.

A torna fővédnöke T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, védnöke Zsiga Gyula a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója.

KOSÁRLABDA

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium új tornacsarnokát nemrég egy női röplabdatornával adták át a nagyközönségnek. Ezt követően a VMG Diáksport Egyesülete – amely a röplabdával, kosárlabdával és atlétikával foglalkozik – szombat reggeltől tartja első érdi kosaras kisbajnok kupáját.

SAKK

Az Érdi VSE sakkszakosztálya, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Idősügyi Tanácsa támogatásával megrendezi a 2017. évi szenior rapid sakkversenyét, mely egyben selejtező a 2017. évi Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokság döntőjére. A vasárnap reggel 9.30-kor kezdődő versenyt svájci rendszerben, a nemzetközi szövetség szabályai szerint kerül lebonyolításra kétszer húsz perces játékidővel. Az Ercsi úti Sporttelep klubhelyiségében megtartott versenyt a szerzett pontok, majd a Buchholz-számítás, Berger-érték, egymás elleni eredmény, sötéttel játszott több mérkőzés, sorsolás dönti el.

Az aranyérmes versenyző Érd szenior bajnoka lesz, míg a dobogón végzők részt vehetnek a szeptemberi, nagykanizsai országos döntőben.

Címkék