Távozik a fiatal beálló

A K&H női kézilabda ligába frissen feljutó Kecskeméti NKSE-nél kezdi meg a felkészülést a 2017/2018-as évre az ÉRD fiatal beállója, Gulyás Vanda.

Hasonló tartalmaink:

A hírös városi csapat hivatalos oldalán tudatta, hogy a 22 éves játékos egyéves kölcsönszerződést írt alá. A 168 centiméter magas beálló utánpótláskorúként megjárta a Győri Audi ETO KC-t és a Veszprémi Barabást, melyeknél két-két szezont töltött. Ezt követően a 2014/2015-ös idényre az akkor újonc és végül kieső Szeged KKSE-hez igazolt, ahonnan egy év után távozott, azóta két szezon erejéig erősítette Szabó Edina együttesét.

Gulyás Vanda idén csupán egy bajnokit volt kénytelen kihagyni – sérülés miatt – a többi 25 NB I-es és három Magyar Kupa, valamint tíz EHF-Kupa mérkőzésen összesen 26-szor volt eredményes.

Az ÉRD szezonzáróján búcsúzott el távozó játékosaitól, Fekete Bozsanától, Larissa Araújótól, Vajda Lucától, a Vácra visszatérő Barján Biankától, a visszavonuló Gridnyeva Szvetlanától, valamint a Mosonmagyaróvárról fél évre kölcsönbe érkező Zeljana Stojaktól.

A handballmania.hu/atigazolasok nevű honlap gyűjtése szerint a horvát kapus a francia Besanconban, míg a brazil balszélső a román Magura Cisnadie-nél folytatja, Fekete Bozsana és Vajda Luca új klubjairól egyelőre nincs információ.

Az ÉRD-et korábban két francia játékossal, az Issy Paris balszélsőjével, Coralie Lassource-szal, valamint a Fleury Loiretben védő Julie Foggea-val, a svéd átlövő Jamina Roberts-szel, a Békéscsabát otthagyó balszélsővel, Gávai Szonjával és a Győrből érkező Tóth Gabriellával hozták eddig szóba. Utóbbi az idény második felét Kisvárdán töltötte.

Gulyás kölcsönszerződésével így a hat távozó helyére öt érkező érkezhet, azaz egy hely még „kiadó”.

Úgy tudjuk, a klub július első felében tartja évzáróját, ahol minden bizonnyal bemutatkoznak a csapat új igazolásai is.

Címkék