Új helyre költöznek az ökölvívók

2014. szeptember 24-én költözött be otthonába az Érdi Box Klub (ÉBK). Az egyesület azonban már nem tudja fenntartani a helyiséget, így új helyre költözik.

Hasonló tartalmaink:

Néhány héttel ezelőtt, amikor ott jártunk az ökölvívók termében még 32 fővel tartott edzést az egyesület két edzője, Dobrádi Csilla és Dobrádi Zsolt, de az már az utolsó tréningek egyike volt azon a helyszínen.

„A lényeg az, hogy nem tudtuk fenntartani. Megemelték a bérleti díjat…” – indokolta meg a költözést Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője.

„Nagyon sokat fejlődtünk a terem megnyitása óta. Akkor kezdtünk csak el igazán fejlődni. Az egyesület 2009 óta működik, heti három edzéssel kezdtünk, most már heti tíz volt. De az új terem nem lesz visszaesés – talán csak annyiból, hogy kisebb terem lesz –, mert ez jobban fel lesz szerelve. Mivel ezt saját magunk alakítjuk ki, megpróbáljuk úgy, hogy minden igényünket kielégítse.” – mondta a vezetőedző, hozzátéve, hogy a régi helyen nem tudtak fűteni, így télen hideg volt, nyáron pedig meleg. „A mostani egy klimatizált helyiség lesz. Ez is egy nagy ugrás lesz azoknak, akik már régóta járnak hozzánk.” – jegyezte meg. Dobrádi Zsolt megemlítette azt is, hogy az új teremben – ahol várhatóan a következő hetekben folytatódnak az edzések – egyszerre tizenöten tudnak lenni. Ezzel kapcsolatosan azonban elmondta, hogy továbbra is napi két edzést fognak tartani.

„Persze.” – vágta rá arra a kérdésünkre Zsolt, hogy a csapat tagjai kitartanak-e az ÉBK mellett.

A vezetőedző tervei szerint a következő héten még zajlanak a munkálatok az új teremben, így várhatóan csak a június végén tudják „birtokba venni” a sportolók a központtól Érdliget felé körülbelül másfél kilométerre lévő edzéshelyszínt (2030 Érd, Nyitra utca 18.).

„Volt egy eredeti tervünk, hogyan fog kinézni a terem, aztán amikor elkezdtük, eszünkbe jutott ez is, az is, így már a „százötvenedik” variációnál vagyunk, épp ezért csúszik a projekt.” – indokolta az új terem eredetileg erre a hétre tervezett „átadásának” csúszását Dobrádi Zsolt.

Címkék