Mikulás Kupán a bokszolók

November utolsó hétvégéjén a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Sportcsarnokában lépett szorítók közé az Érdi Box Klub két sportolója.

Hasonló tartalmaink:

Eredetileg öt versenyzővel Szigetvári Bendegúzzal, Csóka Klaudiával Ruzsinszki Bálinttal, illetve Sipos Richárddal és Góman Martinnal vett volna részt a Madárfészek Ökölvívó Akadémián rendezett Mikulás Kupán az Érdi Box Klub, ám végül csak utóbbi kettő lépett kötelek közé. Szigetvári Bendegúznak, Csóka Klaudiának és Ruzsinszki Bálintnak nem lett volna ellenfele a Pofonparti jellegű megmérettetésen, így ők nem indultak a viadalon.

Góman Martin még csak jövőre lesz serdülő, így ő korosztályon aluliként vívott bemutató mérkőzést.

– Nagyon ügyesen bokszolt, jó volt nézni, jól mozgott a szorítóban. Reméljük, hogy jövőre a serdülőknél is megcsillogtatja tudását – fogalmazott Dobrádi Zsolt, az ÉBK versenyzője 40 kilós tanítványáról.

Sipos Richárd ceglédi ökölvívó ellen lépett kötelek közé az 59 kilogrammos súlycsoportban.

– Simán, egyhangú pontozással három menetben nyerte meg meccsét, így az ő kezét emelték a magasba. Végrehajtotta azokat a technikai és taktikai utasításokat, amiket adtunk neki Csillával (Dobrádi Csilla, az ÉBK edzője, országos bajnok – a szerk.). Hátsó jobb horgokkal minden menetben kétszer-háromszor eltalálta ellenfelét, de lábon is szépen mozgott – mondta a vezetőedző.

– Nekem az a legfontosabb, hogy saját magukhoz képest mindig előrébb lépjenek és már csak az előző meccshez képest is sokat fejlődött, szóval ez egy jó megmérettetés volt Ricsinek – tette hozzá Dobrádi Zsolt.

Címkék