Feljutott az NB I-be a Spartacus!

Csütörtökön az ÉRD Aréna birkózótermében rendezték meg a birkózók NB II-es csapatbajnokságának négyes döntőjét, ahol a házigazda Érdi Spartacus SC ezüstérmesként végzett és feljutott az NB I-be!

Hasonló tartalmaink:

Októberben az ÉRD Arénában rendezték a birkózók NB II-es csapatbajnokságát a Nyugati régió A-csoportjában. Akkor az Érdi Spartacus SC impozáns mérleggel zárta a versenyt, hiszen 48 meccséből 43-at megnyert, így csoportját fölényesen megnyerve jutott be a régió győzteseinek rendezett négyes döntőbe.

Később kiderült, hogy az NB I-be jutásért rendezett viadalnak az ÉRD Aréna ad otthont, ahol a Spartacus a Budapesti Honvéd SE-vel, a Kertvárossal és a Nagyszénással küzdött meg.

???????????????????????

Az érdiek kiválóan kezdtek, hiszen első meccsükön 6–2-re legyőzték a Nagyszénást, míg a válogatott versenyzőket felsorakoztató Honvéd is ugyanilyen arányban verte a Kertvárost.

A hatfordulós versenyből már ekkor látszódott, az érdiek a Kertvárossal fognak küzdeni az ezüstéremért.

Aztán a második körben a Honvéd 8–0-ra győzött a Nagyszénás ellen, míg az érdiek szoros meccsen 5–3-ra verték a Kertvárost. Ekkor már eldőlt az is, hogy az érdieknek a visszavágón legalább döntetlent kell elérniük.

Merthogy a Kertváros 5–3-ra verte a Nagyszénást, míg Végh Richárdék a Honvédtól kikaptak 6–2-re.

A negyedik körben a Honvéd és az érdi csapat is 7–1-re nyert a Kertváros és a Nagyszénás ellen, így jöhetett a mindent eldöntő, utolsó előtti kör, ahol a Honvéd könnyedén verte ismét a Nagyszénást, míg az érdiek kiharcolták a 4–4-es döntetlent, ezzel eldöntve, hogy ők az ezüstérmesek és az NB I feljutói a Honvéd mellett.

Az utolsó körnek így már csak presztízsértéke volt, a Spartacus 8–0-ra kikapott a Honvédtól, s a Kertváros hiába nyert a Nagyszénás ellen, az érdiek lettek a másodikak.

A hatfordulós, csapatonként 48 mérkőzést magába foglaló versenyen a Honvéd 43 sikerrel és öt vereséggel zárt az élen, az érdiek ötven százalékos mérleggel 24 sikerrel és ugyanennyi vereséggel zártak a második helyen. A Kertváros huszonegy meccset nyert huszonhét vereség mellett, míg a Nagyszénás sportolói csupán nyolcszor hagyták el győztesen a szőnyeget negyven vereség mellett.

???????????????????????

Birkózás, NB II, Csapatbajnokság, Négyes Döntő, ÉRD Aréna
1. forduló

Érdi Spartacus SC–Nagyszénás 6–2
Budapesti Honvéd SE–Kertváros 6–2

2. forduló
Érdi Spartacus SC–Kertváros 5–3
Budapesti Honvéd SE–Nagyszénás 8–0

3. forduló
Budapesti Honvéd SE–Érdi Spartacus SC 6–2
Kertváros–Nagyszénás 5–3

4. forduló
Érdi Spartacus SC–Nagyszénás 7–1
Budapesti Honvéd SE–Kertváros 7–1

5. forduló
Érdi Spartacus SC–Kertváros 4–4
Budapesti Honvéd SE–Nagyszénás 8–0

6. forduló
Budapesti Honvéd SE–Érdi Spartacus SC 8–0
Kertváros–Nagyszénás 6–2

Az NB II-es csapatbajnokság végeredménye: 1. Budapesti Honvéd SE (43–5), 2. Érdi Spartacus SC (24–24), 3. Kertváros (21–27), 4. Nagyszénás (8–40)

 

Címkék