Zöld út a jégcsarnoknak

Zöld utat kapott az érdi jégcsarnok: jövő május-júniusban megkezdődhet az Aréna melletti létesítmény építése, amelyet várhatóan 2019 végén adnak majd át. Az 1,86 milliárd forintos, TAO-s pályázati forrásból épülő jégcsarnok minden igényt kiszolgál mind a versenysporthoz, mind a szabadidős sportoláshoz.

Hasonló tartalmaink:

A jégcsarnokot a Hargitai Farkasok Sportegyesület – amelynek neve hamarosan Kárpáti Farkasok lesz – építi, befektetői támogatással. A csarnok megépítése az érdi önkormányzattal együttműködve, közös célként valósul majd meg, önkormányzati területen, az ÉRD Aréna tőszomszédságában.

Az Aréna mellé a város szeretne építeni egy edzőcsarnokot, amely a kézilabdásoknak és a vívóknak nyújtana edzési, illetve versenyzési lehetőséget. A létesítmény szintén TAO-s pályázatból épülne – ezt a vívó- és a kézilabda-szövetség is támogatja. Erre a területre épülne a jégcsarnok is – külön beruházásként.

A létesítmény alapterülete a tervek szerint 3659 négyzetméter lesz, a beruházás értéke pedig 1,86 milliárd forint. Az önerő finanszírozását a Bayer Construct cégcsoport vállalta – értesültünk az építtető Hargitai Farkasok Sportegyesülettől.

A kivitelezést 2018. május-júniusi kezdéssel és 2019. decemberi átadással tervezik. A 60×26-os pályatest és a kétszintes kiszolgáló épület minden igényt kiszolgál mind a versenysporthoz, mind a szabadidős sportoláshoz. A sportegyesület legfontosabb célja a csarnok megépítésével a stabil utánpótlás bázis kiépítése. Emellett lehetőséget nyújtana a település és a szomszédos települések iskoláinak a tanóra keretében korcsolya oktatás igénybevételére, a lakosság részére közönség kori, kezdő felnőtt hoki oktatás, jégdisco, a nyári szezonban gördisco látogatásra.  Hosszabb távú céljaik között nemzetközi utánpótlás tornák szervezése is szerepel.

A Hargitai Farkasok 2006 óta működik, OB III és OB IV osztályokban sikeresen versenyzik. Eddig nem rendelkeztek saját jégpályával. A csarnok átadását követően elindíthatják utánpótlás bázisuk kiépítését, az érdi és környező települések gyermekeinek toborzását.

A Magyar Jégkorong Szövetség a Hargitai Farkasok Sportegyesület sportfejlesztési programjának szakmai tartalmát és költségvetését jóváhagyta, a sportfejlesztési programot nyilvántartásba vette (az ezzel kapcsolatos határozat és az egyesület sportfejlesztési programja alább olvasható).

Sportfejlesztési pályázat_KE09026_2017_MJSZ_hitelesített

JovahagyoVegzes_KE09026_5_hitelesitett

 

Címkék