Ezüst a Matyó Kupáról

Rendkívül rangos versenyt tartottak a mezőkövesdi Sportcsarnokban, ahol közel ötven egyesület kétszáz ökölvívója lépett ringbe – közülük Svédországból, Romániából és Ukrajnából is érkeztek sportolók. Az Érdi Box Klub három öklözője is szorítóba lépett a  Matyó Kupán, és Szigetvári Bendegúz ezüstérmes lett.

Hasonló tartalmaink:

Az érdiek új versenyzőt avattak a ringben, miután két év edzés után Dragonya Dávid első éles mérkőzésén mérette meg magát a junior korosztály 80 kilogrammos súlycsoportjában – méghozzá úgy, hogy eredetileg a 70 kilósoknál indult volna.

Dragonya Dávid a tavalyi serdülőbajnok ellen debütált, s vívott rendkívül kiélezett mérkőzést.

– Nagyon szoros, megosztott pontozással kapott ki, de az eredmény magáért beszél, mert első meccsen ilyen jól bokszolni nem kis teljesítmény. Remélem, ezzel megfelelő önbizalmat szerzett, és ugyanígy folytatja az edzésmunkát, úgyhogy ez egy jó felmérő volt – mondta Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője, hozzátéve, talán a legjobban sikerült Dragonya Dávid debütálása, hiszen egy rendkívül éles meccset vívott, amely lökést adhat a folytatásra.

Sipos Richárd a serdülők 56 kilogrammos súlycsoportjában a végső győztes szegedi ellenféllel nézett farkasszemet a selejtezőben.

– Ricsi is nagyon szoros meccsen bokszolt, nagyon szép találatokat vitt be. Sajnos elment a mérkőzés, de azért egyértelműen látszik, van mire építeni – fogalmazott a serdülő öklözővel kapcsolatban a vezetőedző.

Szigetvári Bendegúz a junior 57 kilogrammosok között az újpesti Fekete Ivánnal találkozott, aki egy súlycsoporttal lejjebb volt válogatott. A fővárosi ellenfelet legyőzte, majd a döntőben Zúró Zsolttal már nem bírt, így ezüstérmes lett.

– Bendi nagyon sokat fejlődött, büszkék vagyunk rá. Zúró Zsoltival már többször találkozott, de most volt a legszorosabb, egy hajszálon múlt. Nem kellett volna sok, hogy Bendi kezét emeljék a magasba. De reméljük, hogy a folytatásban már Bendi fog győzni – mondta a vezetőedző.

Az ÉBK legközelebb augusztus elején Kőszegen vesz részt egy versenyen.

fotó: Irmai Zsófia

Címkék