Újabb nyertes óvodai pályázatok Érden

A parlament által elfogadott adótörvények következtében 2018-ban folytatódnak az adócsökkentések. Erről, valamint arról, hogy hogyan állnak az érdi óvodai pályázatok tartott tájékoztatót T. Mészáros András Érd Megyei Jogú Város polgármestere szerdán a Polgárok Házában. 

Hasonló tartalmaink:

Június 18-án, vasárnap este fél 9-kor indul útjára Érden az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja. A hét kilométeres váltófutáson a közéleti személyiségek mellett Milák Kristóf és Barócsai Petra úszók, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna kerekes székes vívók, Győri Barbara, Szabó Laura, Takács Kitti, Bernát Dorina kézilabdázók, Tátrai Nikolett strandröplabdázó és Kertész Ferenc labdarúgó is részt vesz – közölte a polgármester.

T. Mészáros András beszélt arról is, hogy jövőre 5 százalékra csökken az internet szolgáltatások áfája, és ugyancsak 5 százalékra csökken a mostani 27 százalékról a hal, mint az egyik alapvető élelmiszer áfa-kulcsa. Kiemelte: a két gyermeket nevelő családok adókedvezménye a jelenlegi gyermekenkénti havi 15 ezer forintról 17 500 forintra emelkedik, ez a kedvezmény 15 milliárd forintot hagy összességében 330 ezer kétgyermekes családnál. A polgármester hangsúlyozta azt is, hogy az adócsökkentés mellett a versenyképességet is javítja az, hogy a szociális hozzájárulási adó mértéke 22 százalékról 20 százalékra csökken jövőre.

Végül T. Mészáros András közölte, hogy újabb pályázatok kaptak pozitív elbírálást a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban, hiszen a Pöttöm Sziget Bölcsőde férőhely bővítésére 14,3 millió forintot, a Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde épületegyüttesének felújítására 85.6 millió forintot, míg a fenyves-parkvárosi új óvoda építésére 300 millió forintot nyert a város.

Korábban már kihirdették, hogy a Szivárvány Óvoda Tusculanum Tagóvodája továbbá a  Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde épületegyüttesének energetikai felújítására 249.8 milliót, a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodájának felújítására 100 milliót, míg a Kincses Óvoda Fácán Tagóvodájánk újjáépítésére 300 millió forintot nyert a város a VEKOP-6,1,1 pályázaton.

 

Címkék