Szigetvári Bendegúz nemzetközi versenyen

A 68. alkalommal megtartott Bornemissza Gergely Emlékversenyen lépett szorítóba Szigetvári Bendegúz, az Érdi Box Klub ökölvívója, aki első junior és nemzetközi meccsén szoros mérkőzést vívott, de pontozásos vereséget szenvedett.

Hasonló tartalmaink:

Új év, új teremben. A december végén hivatalos keretek között átadott új edzőteremben kezdte meg a 2018-as évet az Érdi Box Klub, amely még év elején Győrben és Vecsésen is közös edzésen vett részt a helyi ökölvívókkal.

Ezt követően egy új ökölvívó, az ifjúsági korú Lőrincz Roland már lejátszotta első mérkőzését, miután az Énekes István Emlékversenyen a szupernehézsúlyúak között (100 kg) vívott meg, de egri ellenfelével szemben a második menetben edzője, Dobrádi Zsolt bedobta a törülközőt.

„Megtapasztalhatta, milyen versenykörülmények között a szorítóba lépni, de kezdésnek jó mérkőzés volt” – fogalmazott Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője.

A másik érdi, Szigetvári Bendegúz az 57 kilogrammosok mezőnyében első junior és nemzetközi mérkőzését vívta Egerben, a 68. Bornemissza Gergely Emlékversenyen, ahol közel háromszáz ökölvívó gyűlt össze. Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezett eseményre az Egyesült Államokból, Németországból, Kazahsztánból, Ukrajnából, Oroszországból és a környező országokból is érkeztek sportolók.

Szigetvári Bendegúz szlovák ellenféllel csapott össze. A háromszor kétperces mérkőzésen végül pontozásos vereséget szenvedett.

„Jó sorsolása volt Bendinek, szlovák ellenféllel vívott, egy szoros meccs volt, végül 3:2-es pontozással kikapott. Tényleg nagyon szoros meccs volt, mindkét félnek adhatták volna a meccset, de reális eredmény született. Ide-oda lehetett volna billenteni a mérleget” – fogalmazott a junior válogatott versenyzővel kapcsolatban Dobrádi Zsolt.

Az érdiek legközelebb március 18. és 24. között Kőszegen versenyeznek a Queen of the Ring nevezetű viadalon, ahol az ÉBK-tól Csóka Klaudia léphet szorítóba. Ezt követően a hónap végén Tatán tartják az immár Utánpótlás Magyar Kupa néven futó diákolimpiát, melyen Góman Martin, Ruzsinszki Bálint, Sipos Richárd, Csóka Klaudia és Szigetvári Bendegúz lesz érdekelt.

Címkék