Európa-bajnokságon járt az Érdi VSE labdarúgója

Pallagi Botond, az Érdi VSE középpályása kihagyta a szezon utolsó mérkőzését a Puskás Akadémia FC második csapata ellen, mert meghívót kapott Csank Jánostól a kárpátaljai válogatottba, amely Észak-Cipruson szerepelt a szabad államoknak, régióknak szóló Európa-bajnokságon – írja a klub honlapja.

Hasonló tartalmaink:

Pallagi Botondék Dél-Oszétiával, Abháziával és a házigazda Észak-Ciprussal kerültek egy négyesbe a nyolccsapatos viadalon. Az első meccsen az utolsó percben szerzett góllal kaptak ki 1–0-ra a házigazdáktól, majd Abházia ellen kétszer egyenlítettek és játszottak 2–2-es döntetlent. A záró fordulóban Dél-Oszétia ellen sima, 4–1-es sikert arattak, így a csoport harmadik helyén végeztek, azaz az ötödik helyért játszottak a Man-szigetek ellen, melyet 3–3-as rendes játékidő után tizenegyesekkel szereztek meg.

Pallagi Botond kárpátaljai felmenői révén került be a válogatottba. A középpályást kértük meg, hogy meséljen az észak-ciprusi tornáról.

– A CONIFA Euro 2017 egy nemzetközi Európa-bajnokság volt a szabad államoknak, régióknak. Személy szerint mi Kárpátalját képviseltük. Csank János és a kárpátaljai felmenőim által kerültem be a csapatba. A mestert kérték meg, hogy irányítsa a csapatot az Eb-n. – kezdte beszámolóját a 22 éves középpályás, aki szülinapiján már a válogatottal készült.

– Június elsején kezdődött az összetartás Tarpán, ami nagyon jól sikerült, két nap alatt három edzéssel indultunk el az észak-ciprusi tornára, ami június 4-én kezdődött. Két négyes csoport volt, mi Észak-Ciprussal és két grúz csapattal (Dél-Oszétia és Abházia) voltunk együtt. Összesen négy meccsünk volt, a másik csoport harmadik helyezettjével (Man-szigetek) játszottunk az ötödik helyért. Szerintem jól szerepelt a csapat, de egy kisebb-nagyobb szerencsével megcsíphettük volna a csoportban második helyezést a tavalyi világbajnok (Abházia) előtt, de teljesen megérdemeltük ezt az 5. helyezést is. – mesélte a középpályás.

– Saját magamra kitérve, belső védőt játszottam, mert a mesternél Vácon sokáig azon a poszton szerepeltem. Egy-két hibával, de magabiztos játékkal és jó visszajelzésekkel szerepeltem. Az ellenfelekből a házigazdákat emelném ki, hiszen ők nagyon összeszokva és több hónap óta készültek erre a tornára. Tőlük sajnos kikaptunk 1–0-ra a 89. percben kapott góllal, viszont volt egy mindent eldöntő helyzetünk a 85.-ben, ami sajnos kimaradt. Helyileg Észak-Ciprus fantasztikus hely, nagyon jól éreztük magunkat, nagyon nagy hőség és páratartalom volt. Homokos tengerpart, 35-36 fok és tökéletes minőségű focipályák. – fogalmazott Pallagi Botond.

Címkék