Irány Németország!

A debreceni 28–19-es győzelem után a szlovákok elleni párharc második mérkőzésén 24–24-es döntetlent játszott a magyar női kézilabda-válogatott, amely így 52–43-as összesítéssel kvalifikálta magát a decemberi világbajnokságra.

Hasonló tartalmaink:

A Szlovákia elleni világbajnoki selejtező első mérkőzésén Bíró Blanka mellett Janurik Kingára számított Kim Rasmussen. Ezen a találkozón sem Klivinyi Kinga, sem Kisfaludy Anett, sem a budaörsi Pálos-Bognár Barbara nem szerzett gólt, ám a csapat így is magabiztos győzelmet aratott, s már ekkor kijelenthető volt, hogy a magyar válogatott fél lábbal kijutott az év végi németországi világeseményre.

A pozsonyi visszavágóra temérdek érdi szurkoló is kilátogatott.

62DCC72D-F8FE-411E-8170-91DC92E3A44C

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, de hiába vezettek nyolc perc után két góllal, a szünet hét perccel a mieink 9–6-ra mentek. A folytatásban többször felzárkózott a szlovák együttes, és hiába vezetett négy perccel a vége előtt három góllal a magyar csapat, az északi szomszéd az utolsó másodpercekben egyenlített (24–24). Ez azonban nem osztott, nem szorzott, a magyarok simán, 52–43-as összesítéssel jutottak ki a világbajnokságra.

A második mérkőzésen Janurik Kinga helyett Kiss Évát vetette be a magyarok dán szövetségi kapitánya, míg a válogatottal edző Kiss Nikolett ismét kimaradt a meccskeretből. Ellenben Klivinyi háromszor, Kisfaludy egyszer vette be a hazai kaput.

Nem csak a magyarok, hanem a Katarina Krpezs-Slezák vezette szerbek az olaszokkal játszottak a vébéért. Az oda-visszavágós párharcot Olaszországban kezdték a felek, ahol déli szomszédaink könnyed, tízgólos győzelmet arattak (23–33). Így a visszavágóra sem maradt sok kérdés, a szerbek hazai környezetben tizennyolc góllal bizonyultak jobban (34–16), így 67–39-es összesítéssel, kettős győzelemmel ejtették ki az olaszokat.

A spanyol válogatottban érdi részről Mireya González volt kerettag az ukránok elleni két meccsen. Az első, idegenbeli mérkőzésen némi meglepetésre csak egy 24–24-es döntetlent ért el a spanyol csapat, míg a hazai visszavágó sem épp úgy sikerült, de a 22–20-as sikerrel a spanyolok sem hagyják ki a németországi megmérettetést.

Címkék