Hamarosan Múzeumok Éjszakája (hanggal frissítve)

Országszerte több mint 320 intézmény kétezer programot regisztrált eddig a június 24-én megrendezendő Múzeumok éjszakájára, melynek idei kiemelt témája az értékőrzés, fővárosa pedig Debrecen lesz. Érden a Magyar Földrajzi Múzeum japán esttel várja az érdeklődőket.

Hasonló tartalmaink:

Idén már 15. alkalommal tartják meg a Múzeumok éjszakáját, amely jó ideje a legnépszerűbb országos eseménysorozattá vált. Tavaly 400 ezren vettek részt a programokon, a látogatók több mint fele már a vidéki helyszíneken – emlékeztetett a rendezvénysorozat keddi sajtótájékoztatóján az óbudai Vasarely Múzeumban Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár. Mint elmondta, a kormányzat által 35 millió forinttal támogatott rendezvényhez eddig mintegy 320 múzeum, könyvtár, levéltár, közművelődési és egyéb intézmény csatlakozott.

Az eseménysorozat részletes programja itt  érhető el.

Budapesten idén is egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok éjszakája rendezvényei és kiállításai. A karszalag nemcsak a csatlakozott intézményekbe való belépésre és a programokon való részvételre jogosít, de ingyenesen használhatók vele a BKK múzeumi buszjáratai, amelyek hét vonalon közlekednek és az elektromos kisautó körjáratok is, amelyek a kisebb intézményekhez visznek el három útvonalon – hívta fel a figyelmet Závogyán Magdolna.

Mint hozzátette, a budapesti látogatók a GreenGo elektromos gépkocsijaival is közlekedhetnek, amelyeket fél áron, regisztrációs díj fizetése nélkül használhatnak a Múzeumok éjszakáján. A BKK MOL BUBI használatához is kedvezményes áron lehet negyedéves bérletet váltani, a MÁV pedig több nagyvárosba 50 százalékos kedvezményt biztosít a vonatjegyek árából a Múzeumok éjszakáján – közölte a helyettes államtitkár.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója bejelentette: a sajtótájékoztatónak otthont adó Vasarely Múzeum egyéves felújítás után a Múzeumok éjszakáján nyílik meg, újragondolt állandó kiállítással és számos programmal – tájékoztatott az MTI.

Érden a Magyar Földrajzi Múzeum japán esttel várja a látogatókat.

A programról hallgassa meg az ÉrdFM 101,3 beszélgetését Mácsai Anetta múzeumigazgatóval:

A program:

muzeumok-ejszakaja-21

 

 

Címkék