Megelőzés, felismerés és gyógyítás

A roma közösség zárt közösség; az átlagosnál is kevesebb információ jut el hozzájuk a daganatos megbetegedésekkel kapcsolatban, ezért esetükben még fontosabb a tájékoztatás – fogalmazott Dr. Lengyel Erzsébet, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház onkológiai osztályvezetője, aki az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat meghívására tartott előadást a rák megelőzéséről, felismeréséről és a lehetséges gyógymódokról.

Hasonló tartalmaink:

A rák egyenlő a halállal – a szakember szerint röviden ez a véleménye a magyar lakosságnak az onkológiai problémákról, és sokan talán épp ezért nem tesznek semmit a daganatos betegségek kialakulása vagy leküzdése ellen. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogyan állunk a kérdéshez, hiszen ha a betegség nem is minden stádiumában gyógyítható, de van olyan pont, ahonnan még van visszaút, nem beszélve a megelőzés lehetőségéről.

A szervezők elmondták: mivel a mostani tájékoztatón elsősorban a nőkre jellemző rákos megbetegedésekről volt szó, ezért tervezik, hogy a közeljövőben a másik nemet érintő daganatos elváltozásokról is tartanak majd előadást.

 

Címkék