Mély-ég a múzeumban

Mély-ég címmel tartott előadást az Érdi Csillagászati Klub hétfői rendezvényén Kiss Péter amatőr csillagász a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Hasonló tartalmaink:

Néhány érdi amatőr csillagász nagyjából fél éve gondolta úgy, hogy jó lenne egy, az érdeklődési körüknek megfelelő fórumot létrehozni, ahol nem csak egymással, hanem a kozmológia iránt érdeklődő szélesebb közönséggel is találkozhatnak. Így született meg a Érdi Csillagászati Klub, ami minden hónap második hétfőjén tartja aktuális eseményét a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Mély-ég címmel július 10-én Kiss Péter tartott előadást az érdeklődőknek. Az amatőr csillagász előadót már gyerekkorában megragadták a mélyűri objektumokról készült képek, és csak idő kérdése volt, hogy ő is megpróbálkozzon e jelenségek megörökítésével. Mint az Érd TV-nek elmondta, ez nem csupán tudományos érdekesség, hanem esztétikai élmény is, ezért mindenki találhat benne valami különlegességet.

Mint Mádai Attila, az Érdi Csillagászati Klub vezetője elmondta: a klubösszejövetelek mellett a közelmúltban útjára indítottak egy gyakorlatibb jellegű, csillagászati bemutató sorozatot is, ami már a szabad ég alatt próbálja meg közelebb hozni a kozmosz szépségeit.

A következő csillagászati bemutatóra a tervek szerint július 24-én kerül majd sor.

Címkék