Születésnapost köszöntött a város

Érd Önkormányzata ajándékcsomaggal köszönti 80., illetve 90. és 100. évüket ünneplő lakosait. Kedden Hadar Alfonzné Máriát lepte meg a város ajándékcsomagjával Kopor Tihamér Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdligeten élő idős hölgy családja körében ünnepelte 80. születésnapját: férje, fia, menye és az unokák is felköszöntötték. Az önkormányzat ajándékcsomagjának is nagyon örült: mint mondta, nagyon jó dolog, hogy megbecsülik  az időseket.

Mint Kopor Tihamér képviselő hangsúlyozta: ezek a köszöntések nemcsak azért fontosak, mert a város így kimutathatja tiszteletét és örömet szerezhet idős lakóinak, hanem azért is, mert az ünnepeltek visszaemlékezései, történetei fontos részei múltunknak, történelmünknek.

Mária néni is szívesen mesélt a múltjáról: mint megtudtuk, hatvankét évvel ezelőtt költözött Érdre, amikor férjhez ment. Egy női ruhagyárban dolgozott, tizennégy és fél éves korától. A munka mellett aktívan kézilabdázott, a Vörös Lobogó csapatában, és tovább is tanult. Művezetőként ment nyugdíjba, és a pihenés éveit is aktívan tölti. Mint mesélte, egész életében segítette az időseket, a nevelőotthonokban élő gyerekeket, és negyvenkétszeres véradó.

Ősszel újabb ünnepség vár Máriára: októberben lesz a 62. házassági évfordulójuk.

 

 

 

Címkék