Pest megyei kórházak újulnak meg

Már ebben az évben 40 milliárd forintot fordítanak a közép-magyarországi régió egészségügyi hálózatának rekonstrukciójára, ami a következő években a kormány további döntései nyomán 700 milliárdra is bővülhet – mondta Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa az MTI-nek.

Hasonló tartalmaink:

A régióban – amit jelenleg még Pest megye és a főváros alkot – négymillió ember ellátásáról gondoskodik az egészségügyi hálózat, ennek 24 intézménye újul meg a következő években. A 10 évre tervezett program idei, 40 milliárdos részéről 21,2 milliárdot fordítanak eszközbeszerzésre, orvostechnikai fejlesztésekre. A 40 milliárd másik felét a beruházások megkezdéséhez szükséges tervezésekre, közbeszerzési, engedélyezési eljárásokra fordítják. Miután javarészt 300 milliós összeghatár feletti projektekről van szó, uniós közbeszerzéseket is ki kell majd írni – fűzte hozzá a szakember.
Az Egészséges Budapest programban idén 420 millió forintot fordítanak a törökbálinti Tüdőgyógyintézet orvosi műszer-ellátottságának javítására és informatikai fejlesztésekre, továbbá ötven millió forintot a járóbeteg épülethez kapcsolódó parkoló belső úthálózatának kiépítésére, homlokzati és belső felújításokra, komfortosításra, klímarendszer cseréjére és kiépítésre, valamint rehabilitációs park kialakításra.
(forrás:pestmegye.hu)
Címkék