Megvan az új csapat!

Nyilvános edzést tartott az elmúlt öt szezonban egyaránt bronzérmes ÉRD női kézilabdacsapata. Szabó Edináék nem okoztak meglepetést, Coralie Lassource, Gávai Szonja, Jamina Roberts, Tóth Gabriella és Julie Foggea érkezett, valamint az utánpótlásból Bernát Dorina és Reizinger Sára is felkerültek a felnőttekhez.

Hasonló tartalmaink:

Nem történtek akkora meglepetések, a korábbi nemzetközi sajtóhírek igaznak bizonyultak, s Tóth Gabriella (irányító, Győri Audi ETO KC) és Gávai Szonja (balszélső, Ubility-Group Békéscsabai ENKSE) mellett két francia, az Issy Paristól érkező balszélső, Coralie Lassource, valamint a Fleury-t otthagyó kapus, Julie Foggea is Szabó Edina együtteséhez került. Továbbá érkezett még a több mint százszoros svéd válogatott balátlövő, Jamina Roberts is.

Érdekesség, hogy mind az öt újonc már volt hazája válogatottjának tagja.

Az új érkezők mellett az utánpótlásból is felkerültek néhányan, az NB I-ben már korábban bemutatkozó jobbszélső, Bernát Dorina mellett az átlövő, Reizinger Sára is a felnőtt együttest erősíti a következő szezonban.

Az Érdtől az elmúlt szezon után öt plusz két játékosa távozott, Barján Bianka Vácon folytatja. A féléves mosonmagyaróvári kölcsöne után Zeljana Stojak Franciaországban (Besancon), a balszélső, Larissa Araújo Romániában (Magura Cisnadie) talált magának új csapatot. A 43 éves hetesölő, Szvetlana Gridnyeva szögre akasztotta a szezon végén a cipőt, míg Gulyás Vanda egy évre az újonc. Kecskeméthez került kölcsönbe. Vajda Luca új klubja egyelőre nem ismert.

Tekauer Norbert klubelnök a csapat a következő szezonbeli céljairól elmondta, az ÉRD a dobogós helyek valamelyikét tűzte ki, de a pontos pozíciót nem árulta el. Az egyesület első embere hozzátette: az EHF-Kupában a csoportkörön való túljutás a vágyuk.

Tóth Gabriella kétéves kölcsönszerződést, a többiek egy plusz egyéves szerződést kötöttek a klubbal.

Az ÉRD kerete a 2017/2018-as szezonra:
kapusok: Janurik Kinga, Julie Foggea (Fleury Loiret – francia), Győri Barbara
jobbszélső: Katarina Krpezs-Slezák, Bernát Dorina
jobbátlövők: Mireya González Álvarez, Kiss Nikoletta
irányítók: Andjela Bulatovics, Tóth Gabriella (Győri Audi ETO KC – kölcsön)
beállók: Kisfaludy Anett, Szabó Laura
balátlövők: Klivinyi Kinga, Mariama Signaté, Jamina Roberts (IK Sävehof – svéd), Reizinger Sára (utánpótlásból)
balszélsők: Gávai Szonja (EUbility-Group Békéscsabai ENKSE), Coralie Lassource (Issy Paris – francia)

Címkék