Augusztus 6-án kezdenek

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága (MLSZ PMI) elkészítette a Magyar Kupa Pest megyei ágára vonatkozó küzdelmeinek első és második fordulójának párosításait. A battai és törökbálinti labdarúgók is augusztus 6-án kezdenek.

Hasonló tartalmaink:

A Pest megyei első osztály elmúlt szezonjában kieső helyen végző Százhalombattai LK a Tura VSK megszűnése miatt marad a megyei élvonalban. A szezon végén távozó vezetőedző, Gálvölgyi István helyett Rácz László irányítja a jövőben a felnőtt csapatot, amely augusztus 6-án, vasárnap 17 órakor játssza első mérkőzését, amikor a kupa első körében a Tököl VSE-hez látogat.

Amennyiben a battaiak továbbjutnak, úgy a második körben az Inárcs VSE-vel kerülnek szembe.

A megyei másodosztály déli csoportjának elmúlt idényében ezüstérmes Törökbálinti TC-hez ellenben visszatért az edző, Lipők András, akit a Bugyi elleni vereség után menesztettek. Az őt váltó játékos-edzővel, Vörös Dáviddal sem tudott bajnok lenni a TTC a Dunavarsány mögött. Épp ezért a napokban a fociakobon.cafeblog.hu is írt róla, hogy a távozó Vörös mellett (aki játékosként is elhagyja a klubot) az Orbán-testvérek, Patrik és Márk sem folytatják a TTC-nél.

A Törökbálinti Torna Club a Dunabogdányi SE ellen kezd a kupa első körében, míg továbbjutása esetén a Piliscsabával találkozik.

A Magyar Kupa Pest megyei ágát 39 csapat alkotja, az első körben hét párharcot tartanak, majd a második után alakul ki a legjobb 32 csapat mezőnye. Innen azonban csupán négy együttes jut az országos kupába, ahol az NB III-as (Érdi VSE), NB II-es (Budaörs) és NB I-es együttesek kapcsolódnak be.

(Fotó: Balogh István)
Címkék