Kalandos úton, zöld-fehérből zöld-fehérbe

Végigjárta a szamárlétrát és a 2014/2015-ös évadban a Debreceni VSC elleni Liga Kupa döntőben is pályára lépett a Ferencvárosi TC-ben Kárász Krisztián, az Érdi VSE új játékosa, 21 éves jobbhátvédje – olvasható a klub honlapján.

Hasonló tartalmaink:

A Fradi-nevelés nem kifejezés, hiszen Kárász Krisztián hétéves kora óta erősítette a fővárosi zöld-fehéreket, ám volt egy afférja, amely miatt mennie kellett. Nem csak a Fraditól…

21 évesen, jobbhátvéd létére igencsak gólerős, az MLSZ adatbankja szerint 246 mérkőzésen 41 gólt szerzett.

Kárász Krisztián az elmúlt hetekben próbajátékon szerepelt, de már az első edzések után világossá vált a szakvezetés számára, hogy szükség van rá, épp ezért Balassagyarmaton és a Budaörs ellen is kezdőként számított rá Limperger Zsolt, aki alapemberként számol a fiatal jobbhátvéddel.

– Limperger Zsolt még a felkészülés előtt felhívott, hogy számítana rám, de akkor még úgy volt, hogy Lipcsei Péter visz magával Soroksárra – kezdte Kárász Krisztián, aki a Fradi megszűnő NB III-as második csapatából ment volna az NB II-es fiókcsapathoz. – Ott töltöttem a felkészülés felét, de a Ferencvárostól leszóltak, hogy én Soroksáron nem maradhatok. Akkor egy mély helyzetbe kerültem, de nagyon szeretném megköszönni az Érdnek, hogy engem talpra állítottak és Limperger Zsoltnak, aki nagyon számít rám – fogalmazott Kárász Krisztián.

– Személyes célom az első hely, és hogy feljussunk az NB II-be. A csapatnak pont olyan filozófiája van, amely az én játékomra is jellemző. Jobbhátvédként nagyon szeretek felmenni a támadásokkal és szerencsére a csapat is ezt játssza, szóval én is ezt várom el magamtól. Szeretek gólpasszt adni és gólt is szerezni – tette hozzá.

Azért Balassagyarmaton és a Budaörs ellen is látszódott, hogy ha lehetősége van rá, akkor nem áll le, a jobbhátvéd posztról elfut a labdáért akár a balszélre is.

– Lipcsei Péternél ez néha gondot okozott, mert ő azt szerette, ha kicsit visszább fogom magam, ami természetes és nagyon sokat tanultam tőle fegyelmezettség terén, szóval ezt is bele kell építenem a játékba, mert nem szabad a csapat kárára felszaladgálnom. Az lehet a legnagyobb erősségünk, hogy nagyon összetartó a csapat, ebbe kerültem bele. A stáb és az edzők is fantasztikusak. Ha ez a csapat összeáll és úgy játszunk, mint most a Budaörs ellen az első félidőben, akkor szerintem a feljutás is meglehet – jegyezte meg a 21 éves szélső védő.

(Fotó: Balogh István)
Címkék