Joó Sára egyéni csúcsot úszott a vébén!

Megkezdték szereplésüket a budapesti vizes-világbajnokság úszószámaiban az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzői. Elsőként Joó Sára szállt vízbe, amikor július 26-án, reggel az 50 méter hát előfutamában úszott. A negyedik futamban 0:28,95-ös idejét négy századdal javította meg.

Hasonló tartalmaink:

Selmeci Attila korábban lapunknak elmondta, Joó Sárának a középdöntő a cél, de ehhez egyéni rekordot kell úsznia, így a 0:28,95-ös idejét kellett megdöntenie a Duna Arénában.

Az érdi úszók mesteredzőjének reményei beigazolódtak, hiszen az 50 méter hát negyedik előfutamában (a hétből) végül négy századdal, 0:28,91-re javította meg eddigi legjobbját. Ezzel pedig ötödik helyen végzett a futamban, amely végül a 33. helyre volt elég és nem jutott be a középdöntőbe.

„Nagyon izgultam, mert sokan jöttek ki, ez egy plusz teher volt, de mindenképp jól szerettem volna úszni. Reggel szerettem volna csúcsot úszni és ez összejött.” – fogalmazott az M4 Sportnak adott interjújában a verseny után az érdi úszó, majd elmondta, hogy korábban volt már Európa-bajnokságon, de az összehasonlíthatatlan a vizes világbajnoksággal. „Nagyon sokan szurkolnak, durva ez az Aréna.” – tette hozzá.

A vizes-világbajnokság pénteki versenynapján Milák Kristóf a 100 méter pillangó délelőtti előfutamában lesz érdekelt. A szám középdöntőjét július 28-án, délután rendezik, míg a finálét egy nappal később.

Milák még a 4×200-as férfi gyorsváltóban is érdekelt lehet, az előfutamra pihenőt kapott, így ha a magyar kvartett döntőbe kerül, akkor ott lesz a 27-i fináléban.

Korábban szóba került, hogy Barócsai Petra érdekelt lehet a női 4×200-as gyorsváltóban, ám az Érd FM 101.3-nak adott hétfői interjújában Selmeci Attila elárulta, hogy az érdi úszónő végül nem lesz ott a szám délelőtti előfutamában sem, hanem továbbra is készül az augusztus végi Egyesült Államokbeli ifjúsági-világbajnokságra. Ezt megelőzően még augusztus elején a szlovéniai Krajnban versenyez.

Címkék