Kiegyenlített találkozó

Harmadik felkészülési mérkőzésére készült Limperger Zsolt együttese, amely eddig az NB III-as újonc Balassagyarmat vendégeként simán nyert 5–0-ra, majd biztató első hatvan perc után 6–4-es vereséget szenvedett az NB II-es Budaörstől. Az első félidő legvégén Koós Gábor szerezte meg a vezetést az érdieknek a Monor ellen, majd a fordulás után, a 72. percben Villányi alakította ki az 1–1-es végeredményt – olvasható az érdi-vse.hu-n.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE vezetőedzőjének ezúttal nem volt annyi variálási lehetősége, hiszen Kónya Benjámin, Füzér Zoltán és Ország Péter is kisebb sérüléssel bajlódik, emiatt csupán öt cseréje volt Limperger Zsoltnak, igaz, ez még így is több volt, mint a vendégek mesterének, hiszen Horváth Dávidnak négy játékosa ült a padon.

A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott az első félidőben. Mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei, de a monoriak leginkább pontrúgásból próbáltak közelebb kerülni a hazai kapuhoz. Viszont ezt eredménytelenül tették, míg az érdiek többször is veszélyeztettek, de vagy a játékvezetők szóltak közbe les vagy szabálytalanság miatt, vagy – mint ahogy a 24. percben történt – Balázsovics Máté leshatáron való kilépése után nem tudta elhúzni a labdát a vendégek kapusa mellett.

A félidő második felében enyhe érdi mezőnyfölény volt érzékelhető, majd a 45. percben Koós Gábor és Melczer Vilmos baloldali kisszöglete után előbbi a tizenhatos sarkáról laposan lőtt a tömeg lábai között laposan a kapu hosszúba (1–0).

A második játékrészben az addigi enyhe érdi mezőnyfölény már nem volt enyhe, a monoriak kevésszer jutottak a kapu elé, míg az érdiektől a frissen beálló Tárkányi rögtön első megmozdulásaiból szabadrúgást harcolt ki középen, a kaputól mintegy húsz méterre, ezt viszont Melczer Vilmos jól helyezte, de Bozsó odaért a sarokra.

A monoriak addigi legveszélyesebb helyzete Balogh előtt adódott a 70. percben, amikor 14-ről lőtt a léc alá, de ezt szögletre tolta Kertész Ferenc. Alig két percre rá a túloldalon Csiszár Zoltán fejelt nem sokkal fölé Melczer Vilmos szöglete után.

A 72. percben Kertész helyett érkezett a kapuba Borek, majd a monori szabadrúgást Villányi fejelte a kapuba (1–1). Az egyenlítő gól után felbátorodott a vendég csapat, amely többször is veszélyeztetett, de gólig nem jutott el. Azért a túloldalon is akadtak helyzetek, a széleken megindulva több veszélyes támadást vezettünk, de lövésig mi sem jutottunk el sokszor.

A mérkőzés utolsó pillanatában Pallagi Botond lőtt fölé húsz méterről egy szabadrúgást, így egy kiegyenlített mérkőzésen 1–1-re végeztek az NB III-ban saját csoportjukban az élbolyba igyekvő gárdák.

Felkészülési mérkőzés
Érdi VSE–Monor SE 1–1 (1–0)
Érdi VSE: Kertész F. (Borek, 72.) – Kárász, Bozsoki (Hegedűs N., 60.), Csiszár, Németh G.  – Koós G. (Tárkányi, 65.), Pallagi, Melczer – Balázsovics, Pál Sz. (Ebedli, 80.), Kelemen P. (Pintér N., 60.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Monor SE: Bozsó – Barthel, Katona R., Villányi, Ficsor (Tóth Á., 60.) – Karacs, Mészáros L. (Tamás D., 75.), Hunya, Balogh M. – Király D., Sági (Fazekas R., 75.)
Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerzők: Koós (45.), ill. Villányi (72.)

Címkék