Beköltöztek új otthonukba futsalosaink

Szeptember elején kezdi meg szereplését az NB II Nyugati csoportjában a 5 Stars Érdi VSE futsalegyüttese, amely augusztus másodikán este tartotta első edzését az ÉRD Arénában. Kajdy Györgyöt, a 5 Stars Érdi VSE elnökét kértük meg, meséljen a csapatról.

Hasonló tartalmaink:

„Azért jött létre, mert a fiam és a keresztfiam játszottak együtt a budaörsi Aramisban és arra gondoltak, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy futsalcsapatot és szabadidejükben futballozzanak. A család összejött és úgy gondoltuk, hogy akkor a barátok segítségével megcsináljuk az új egyesületet.” – mesélt az Érdi VSE korábbi játékosa, Kajdy György, a 5 Stars Érdi VSE elnöke, aki a kilencvenes évek közepén erősítette nagypályás labdarúgócsapatunkat.

A 2016 májusában alapított gárda vállalt egy merészet és első idényében rögtön a másodosztályban indult.

„Nekem egy kicsit furcsa és mellbevágó volt, de aztán úgy összejött a társaság, hogy arra a megállapításra jutottunk, igenis van létjogosultsága a csapatnak az NB II-ben egy tisztes helytállásra. Ami nem volt könnyű, mert a tizenkét csapatból csak hat maradt bent, tehát így meg még nagyobb merészség volt, de az az igazság, hogy nagyon sok pozitív élménnyel gazdagodtunk.” – fogalmazott Kajdy György.

„Azért is örülök különösen, hogy az Érdi VSE-vel sikerült a megállapodás, mert szeretnénk bevonni az érdi játékosokat a futsalba. Minél többet, fiatalokat is, természetesen az utánpótlásba is. Szeretnénk úgy bekapcsolódni futsal szempontból, hogy az iskolákban, középiskolákban minél több fiút és lányt bevonzzunk. Ami a bajnokságot illeti, a célunk, hogy egy erős középcsapat legyünk, de ez nem lesz egyszerű, mert leszűkült az NB II mezőnye, reményeink szerint ez menni fog. Értelemszerű, ha megerősödünk, akkor feljebb is szeretnénk menni, viszont ez még a távolabbi jövő.” – mondta a csapat céljairól a gárda első embere.

A 5 Stars SE és az Érdi VSE az együttműködésének köszönhetően előbbi költözött is, hiszen eddig Törökbálinton játszotta mérkőzéseit, ám a következő – egyébként szeptember elején kezdődő – bajnokságban már az ÉRD Aréna lesz az új otthonuk. Illetve már most is az, hiszen augusztus másodikán meg is tartották első tréningüket.

„A kettőt nem lehet összehasonlítani. Kezdetnek nekünk jó volt a törökbálinti, de az érdi a 21. század csarnoka, egy fantasztikus létesítmény, minden igényt kielégít.” – fogalmazott az ÉRD Arénával kapcsolatban Kajdy György.

A 5 Stars Érdi VSE hétfőnként és szerdánként este 20.00-tól tartja edzéseit a Velencei úti létesítményben (2030 Érd, Velencei út 39-41.), melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

Címkék