Négy olimpiai bajnokra emlékeznek

Augusztus 5-én, szombaton, reggel 8.00 órától 17.00 óráig az ÉRD Aréna ad otthont a Diapolo Négy Ikon Emléktornának.

Hasonló tartalmaink:

Négy olimpiai bajnokra, négy ikonra, az 1964-es tokiói ötkarikás játékokon a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaként aranyérmet szerző Rusorán Péterre, Felkai Lászlóra és Konrád II Jánosra, valamint az 1976-os montreáli olimpián győztes Konrád III Ferencre emlékeznek augusztus 5-én, szombaton, az ÉRD Arénában.

A hatcsapatos tornán az 55-60 év közötti korosztály lesz érdekelt. Két háromcsapatos csoportban zajlanak a küzdelmek. A házigazda Érdi Öregfókák mellett öt külföldi csapat érkezik, kettő az Egyesült Államokból, kettő Kanadából, egy pedig Ausztráliából. A csoportok győztesei vívják a döntőt.

A kétszer tízperces játékrészből álló mérkőzések futó órával, azaz támadóidő nélkül zajlanak.

Szekeres Tamás, az esemény szervezője elmondta, a résztvevő csapatok célja, hogy felmérjék erejüket a hétfőn kezdődő FINA Masters világbajnokság előtt.

A házigazda együttesben olyan játékosok szerepelnek, mint Bolvári Antal (olimpiai bajnok: 1956, Melbourne), Dömötör Zoltán (olimpiai bajnok: 1964, Tokió), Kárpáti György (A Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok: 1952, Helsinki, 1956, Melbourne, 1964, Tokió), Sárosi László (olimpiai bajnok, 1976, Montreál) vagy Molnár Endre (olimpiai bajnok, 1976, Montreál).

Az ÉRD Arénában tartott eseményen a mérkőzések reggel 8 órakor kezdődnek, az eredményhirdetésre pedig várhatóan 17 órakor kerül sor.

 

Címkék