Négy térségi csapat a megye háromban

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága (MLSZ PMI) elkészítette a legalsóbb osztály csoportbeosztását. A megyei harmadosztály ezúttal is hét csoportból áll, melyek közül három tizennégy, három tizenkét, egy pedig tizenhárom csapatos…

Hasonló tartalmaink:

A mögöttünk hagyott szezonban a térség öt együttese volt érdekelt a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában, ám miután a Diósd II-ből lett Diósdi TC megnyerte a bajnokságot és vállalta a megye kettőt, így csak négy együttes maradt.

Az Érdi VSE ismét indított második csapatot, amely alaposan átalakult a tavaly hatodik helyen végző gárdához képest. Ez igaz a Sóskút SKE-re is, amelyhez Érdről többen is átigazoltak (a sóskútiak nyolcadik helyen végeztek). Az előző évadban a dobogóról épphogy lecsúszó Tárnok KSK is érdekelt lesz a hatodosztályban, ahogy az utolsóként záró Dunafüred-Százhalombatta is.

Emellett maradt az osztályban a Bugyi SE II, a Délegyháza KSE, a Dunaharaszti MTK II, a Dunavarsányi TE II, a Kiskunlacháza SE, a Szigetbecse SE, a Szigetszentmárton KSE is, illetve csatlakozott három új együttes is, a Dömsödi USE, a Szigetcsép SC és a bajnoki címre hajtó Szigethalom SC, melyben ott van az Érdi VSE korábbi, válogatottat is megjárt játékosa Kovács Béla is.

Azonban nagy változás, hogy – mint azt előre jeleztük – a 2018/2019-es évadtól kezdődően lesz megyei negyedosztály is. Emiatt pedig alaposan átalakulnak a dolgok. A hét csoport bajnoka közül csupán három juthat fel a megye kettőbe, viszont a megyei másodosztály három csoportjából az utolsó hat-hat helyezett (összesen 18 csapat) kiesik és a 2018/2019-es évadban három tizenhatcsapatos csoport lesz, tehát a 91 együttesből csak a legjobb harminc marad bent.

Az MLSZ PMI beszámolója szerint a 2018/2019. évi „megye-három” 48-as mezőnyét ALAPESETBEN (nem lesz NB III-as Pest megyei kieső és/vagy a „megye-egy” bajnoka vállalja az NB III-at és/vagy nem lesz megszűnés/visszalépés, máshova nevezés stb.) az alábbi együttesek alkotják majd:

– „megye-kettes” kiesők (18 csapat);
– a feljutástól eleső „megye-hármas” bajnokok (4 csapat);
– minden „megye-hármas” csoport 2-4. helyezettjei (21 csapat);
– a százalékosan öt legjobb „megye-hármas” 5. helyezettek (5 csapat).
A III. osztály mezőnyének többi tagja a 2018/2019. évi Pest megyei IV. osztályú bajnokságba kap majd besorolást.

A csoportbeosztást itt, a csapatok térképen való elhelyezkedését itt tekintheti meg.

Címkék