Sikeres főpróba

Hátrányból felállva nyerte meg 4–1-re a bajnoki főpróbát a szintén NB III-as FC Dabas otthonában az Érdi VSE – írja a klub honlapja.

Hasonló tartalmaink:

Kiváló iramban kezdődött az Érdi VSE utolsó felkészülési mérkőzése az FC Dabas otthonában. Rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést Limperger Zsolt együttese, de hiába dolgoztak ki sok helyzetet a vendégek, az első félidőben nem született gólt, pedig Koós Gábor, Melczer Vilmos, Kárász Krisztián, Balázsovics Máté, Pál Szabolcs vagy éppen Kelemen Patrik is többször eljutott az ellenfél kapujáig. A túloldalon viszont jóval csekélyebb mértékű volt a támadások száma, s ha el is jutottak a kapuig, akkor vagy a védelem, vagy Borek Norbert hárított.

A fordulás után sort cserélt a házigazda, s két perc elteltével szinte a semmiből szerezte meg a vezetést, amikor egy szögletet követően a kapu előtti kavarodás után jutottak előnyhöz (1–0).

A folytatásban Kelemen Patriknak egymás után öt helyzete maradt ki, utóbbi esetében a kapu torkából nem tudta gólra váltani a baloldali beadást. Aztán Bozsoki pazar kiugratása után sem tudott kapura csúsztatni. Egy perccel később megint jól indult el Kelemen, de csak a kapufát találta telibe, az innen kipattanót viszont Pál Szabolcs gólra váltotta (1–1).

A megtört házigazda ellen aztán Kelemen passza után Tárkányi remekül fordult be, s még a labda érintése nélkül két védőt is becsapott, begyalogolt és elpasszolt a dabasi kapus mellett. Az utolsó tíz percre érve Pál Szabolcs indult el a bal oldalon, majd a tizenhatoson belül lerántották, a büntetőt Melczer Vilmos értékesítette (1–3).

A hajrában már úgy tűnt, marad a kétgólos különbség, de az utolsó percekben Németh Gábor Vince bombázott a felső lécről a kapuba (1–4).

Az Érdi VSE a bajnoki főpróbát megérdemelt sikerrel abszolválta, így Limperger Zsolt együttese győzelemmel hangolt a jövő vasárnapi, gyirmóti bajnoki rajtra.

Felkészülési mérkőzés
FC Dabas–Érdi VSE 1–4 (0–0)
Érdi VSE: Borek – Kárász (Ország, 60.), Bozsoki, Hegedűs N. (Ebedli, 80.), Németh G. V.  – Kónya (Pallagi, a szünetben), Koós (Pintér N., a szünetben), Melczer – Balázsovics (Tárkányi, 60.), Pál Sz., Kelemen P. (Füzér, 82.)
Érdi VSE gólszerzői: Pál Sz. (64.), Tárkányi (74.), Melczer (80. – tizenegyesből), Németh G. V. (90.)

(Fotó: Balogh István)
Címkék