„Minket akarnak megverni” – Limperger Zsolt

Az előző évadban ezüstérmes lett az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE. Ezek után a következő idényben mindenki a legjobb nem feljutó skalpjára hajt.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE július elején kezdte meg a felkészülést a 2017/2018-as szezon megmérettetéseire. A csapatból már az elmúlt idény végén távozott Gyurácz Bálint és Palásthy Norbert, majd később a lejáró szerződése után a több játéklehetőség reményében Zsivóczky Norbert is más csapathoz tette át székhelyét. Érkezett viszont az FTC-ből a jobbhátvéd, Kárász Krisztián, az Ausztria, Németország és Szlovákia után hazatérő csatár, Pál Szabolcs, illetve a Százhalombattától a 18 éves középpályás, Füzér Zoltán.

Az Érdi VSE a nyári felkészülés során négy edzőmérkőzést vívott. Előbb a harmadosztályba feljutó Balassagyarmatot simán, 5–0-ra ütötte ki idegenben Limperger Zsolt együttese, majd az NB II-es Budaörs ellen gólzáporos mérkőzésen kapott ki 6–4-re. Ezt követően a legnagyobb terheléses hét után a Monor SE-vel nem bírtak Melczer Vilmosék (1–1), de az utolsó állomás alkalmával, az FC Dabas otthonában már 4–1-re győzött az Érdi VSE.

Az előző évad ezüstérme után bizakodva vághat neki a következő idénynek Limperger Zsolt alakulata.

– A játékban szeretnénk azt az utat folytatni, amit az előző években elkezdtünk és tavaly volt a legjobb amióta itt vagyok. Ezt szeretnénk tovább fejleszteni – kezdte Limperger Zsolt. – Ilyenkor visszalépés lenne, ha azt mondanám, hogy legyünk a hatodikak, de a vezetőség által kitűzött cél az első hatba kerülés. Bízunk benne, hogy ott leszünk az elején. A csapat és én is reméljük, hogy az ezüstérmet sikerül fényesebbre kovácsolni. Gólerős játékot szeretnénk játszani, ami jellemző volt ránk tavaly is. Abban lehetne fejlődnünk, hogy ne kapjunk olyan sok gólt, mint tavaly, de a játékunkban benne van az, hogy nem csak mi rúgunk, hanem elég nyílttan játszunk. Benne van, hogy sajnos kapunk is, épp ezért azon kell fejlődni, hogy minél hamarabb visszazárjunk, esetleg olyan megoldásokat válasszunk, hogy ne tudjanak minket lekontrázni. Ez a jövő zenéje, de remélem, sikerül – idézi a vezetőedző szavait az érdi-vse.hu.

Az előző szezonban egyértelműen az Érdi VSE lett az NB III Nyugati csoportjának meglepetéscsapata. Ezek után viszont most már számolnak az Érddel az ellenfelek. S hogy kik lesznek a közvetlen riválisok?

– Mende-mondák alapján tudom ezt megmondani, mert rengeteg csapat átalakul, az Ajkából elment nyolc játékos, jött helyette másik tíz. Kaposváron szintén hasonló a helyzet. Tavaly is úgy vágtunk neki, hogy ott volt a Győr, az Ajka, a Kaposvár és még egy csapat, amely meglepetést tud okozni – azok voltunk mi, de idén is lesz ilyen csapat. Lehet, hogy a Pápa, elég jól erősítettek, jól a feltételek, úgyhogy azt mondom, hogy Ajka, Kaposvár, Pápa, Csorna a közvetlen riválisok. Olyan helyzetben vagyunk, hogy minket akarnak megverni. Nem vagyunk olyan csapat, hogy az ellenfelek eljönnek Érdre és akkor „hú, biztosan nyernek.” Azért jobban figyelnek ránk, az edzőmeccseinken is elég sok edző kint van. Nézegetnek minket, de természetesen mi is nézegetjük őket. Az biztos, hogy nem úgy jönnek ide, sőt, még a hazai mérkőzéseiken sem, hogy ez nekik fix három pont. Mi is úgy megyünk mindenhova, hogy mindenhol szeretnénk nyerni – fogalmazott az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE július elején kezdte meg a felkészülést a következő idényre. Az alapozással és az elmúlt egy hónappal kapcsolatban Limperger Zsolt elmondta, a nyár legfőbb célja volt a csapat értékeinek megtartása, de hozzátette, hogy sikerült jól igazolni, Kárász Krisztián és Pál Szabolcs is jól érzi magát, itt vannak több hete és már be tudtak illeszkedni a csapatba.

Az Érdi VSE a Gyirmót FC Győr második együttese ellen kezdi meg bajnoki szereplését idegenben, augusztus 13-án, 16.30-kor. Az első hazai találkozóra augusztus 19-én, 17.30-kor kerül sor, amikor a Pénzügyőr SE látogat az Ercsi úti Sporttelepre.

(fotó: Balogh István)
Címkék