18 milliárd forint érkezik magasépítésre

Megérkezett a magasépítési beruházásokhoz kapcsolódó támogató okirat: idén több mint 18 milliárd forintot kap a város e feladatokra – jelentette be mai polgármesteri sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, aki elmondta azt is: megkezdődött a papi földekre tervezett záportározó építkezése, a tómeder év végéig elkészül. A víztározó mellett 2018-ban szabadidőpark épül majd.

Hasonló tartalmaink:

A Modern Városok Programja olyan, mint egy több részletből álló kirakós játék: gazdaságfejlesztés, mélyépítés, útépítés, intézményfejlesztés mind helyet kap benne – fogalmazott a sajtótájékoztatón T. Mészáros András, megjegyezve: az elmúlt két év előkészítő munkálatai után elkezdődhetett a kivitelezés is, amihez nemcsak az engedélyek, hanem a források is megérkeztek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– A napokban megérkezett a magasépítéses beruházásokhoz kapcsolódó támogató okirat: 2017-ben több mint 18 milliárd forintot kap a város, míg a jövő esztendőben 6-7 milliárd áll majd rendelkezésre a projektek befejezéséhez – tájékoztatott T. Mészáros András, aki elmondta azt is: útépítésekre mintegy 7 milliárd forintot tud költeni a város a VEKOP uniós pályázat segítéségével. Ez az összeg lehetővé teszi, hogy a városi csomópontok megújuljanak, áteresztő képességük nőjön, és a legmodernebb körülményeknek megfelelően épülhessenek meg.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Az állami kezelésű Törökbálinti és Zámori utak tervezését is elkezdtük, és reméljük, jövőre a Törökbálinti út Bem tértől Törökbálintig tartó szakaszát, illetve a Zámori út Vadlúd és Fehérvári utak közti részét újraépíthetjük. Célunk, hogy nagy csomópontjaink megépítése befejeződjön 2018 végére–2019 közepére. A lakóutak fejlesztése az új ciklus nagy feladata lesz: körülbelül 300 kilométernyi utat kell szilárd burkolattal ellátnunk, ami 20-30 milliárd forint közötti összegbe kerülhet majd, a járdák kiépítésével együtt. Szeretnénk, ha 2025-ig az összes érdi lakóút aszfaltot kaphatna – hangsúlyozta T. Mészáros András, aki kérdésünkre elmondta azt is: a fent említett 20–30 milliárd forintos forrást még meg kell szereznie a városnak; Csepreghy Nándor miniszterhelyettes – aki nemrég járt Érden – a városvezetést biztosította arról, hogy a kormány kész Érd útépítési szándékainak támogatására.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

T. Mészáros András hozzátette: reméli, hogy hamarosan a közösségi közlekedés fejlesztésére szánt források is megérkeznek Érdre.

– A város olyan történelmi lehetőséget kapott 2015-ben, a Modern Városok Program elindításával, amivel okosan, takarékosan és nagyon bátran kell élni. Eddig e szándékot a város teljesítette. Most a kivitelezésre készülünk fel minden tekintetben, és remélem, hogy egy-másfél esztendő múlva mindenütt be tudjuk jelenteni: ez is sikerült. Érd a mi városunk – nekünk kell úgy fejlesztenünk, hogy kényelmesen és jól tudjunk itt élni – zárta szavait a polgármester.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A sajtótájékoztatón Simó Károly alpolgármester, az érdi Fidesz-frakció szóvivője a záportározóval kapcsolatos részletekről számolt be. Mint elmondta, a 12 hektáros területen 5,5-6 hektár vízfelületű záportározót hoznak létre. Bár a záportározó vízgazdálkodási céllal épül, a vízfelületet turisztikai célokra is hasznosítják majd, és pár éven belül az érdiek a forró napokat már a tóparton tölthetik. A víz a legtöbb ponton 1,5-2 méter mély lesz, de kialakítanak olyan részt, ami a búvárkodásra is alkalmas lesz.

– A vízi sportok, a csónakázás mellett sportpályák, játszóterek várják majd a kikapcsolni és a sportolni vágyókat egyaránt – mondta Simó Károly, hozzátéve: a meder kialakítása idén megtörténik, a magasépítési munkálatokra pedig 2018-ban kerül majd sor.

Címkék