Ökocsiga, Napvirág és Fabrika

A városi gyermeknapról már ismert és kedvelt programokkal búcsúztathatják a nyarat azok a gyerekek, akik családjukkal kilátogatnak az ÉnFeszt múzeumkerti rendezvényére szeptember 2-án. A sok ismerős játék mellett több meglepetést is tartogatnak a szervezők.

Hasonló tartalmaink:

 Hallgassa meg az ÉRD FM 101,3 interjúját Lukács Orsolyával, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatóhelyettesével!

A gyerekeket délelőtt tíztől délután négy óráig színpadi előadások, koncertek várják a kocsiszínben, míg a füves, árnyékos részeken kipróbálhatják (kéz)ügyességüket a kézműves asztaloknál és a felállított játékpályákon. A részletes programról Lukács Orsolya, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatóhelyettese beszélt lapunknak.

– A Tatay Színház bábelőadásával kezdődik a délelőtt, tíz órakor. A kicsik megismerkedhetnek a csillagszemű juhász történetével, Tatai Veronika előadásában. Az elhangzó népdalokat Bánky Sára kíséri majd hegedűn. Tizenegy órától a Napvirág Zenekar koncertjét láthatják a családok: a tíz éve alakult zenekar szerzeményei számos népszerű zenei stílusirányzatot képviselnek, szövegeik alapja a kíváncsi gyermekvilág. Délután két órától a Fabrika műhely lép színpadra, egy Terka nevű cserfes kislányról szóló, interaktív bábelőadással, háromnegyed háromtól pedig az érdi gyermek tánccsoportok mutatkoznak be a közönségnek: a Bonton TSE, az ÉTC, a Frutti TSE és a Masters SE – sorolta a színpadi programokat Lukács Orsolya.

– A múzeumkertben tíztől négy óráig a Fabrika műhely és a Szövőműhely kézműves foglalkozásokkal várja a gyereket, akik megismerkedhetnek hagyományos kézműves technikákkal, fortélyokkal is. Légváron ugrálhatnak a kicsik, csúszdás ugrálón játszhatnak a nagyobbak, és kitelepül a gyereknapon nagy sikert aratott akadálypálya és élő csocsó is. Újdonságokkal is meglepjük a gyerekeket: az Ökocsiga játszóház mini versenyautópályával és többféle játékkal érkezik hozzánk. A gyerekek kipróbálhatják a népi játszóteret és az íjászatot, és a hagyományos lufihajtogatásról, arcfestésről sem feledkezünk meg. Rendezvényünkre sok szeretettel várjuk a családokat – a programot úgy állítottuk össze, hogy minden gyerek kedvét lelje bennük, a totyogós apróságtól a 12-14 évesekig – zárta szavait az igazgatóhelyettes.

(fotó: Napvirág zenekar)

Címkék