Találkozás Berg Judittal

Színes programmal készül a Csuka Zoltán Városi Könyvtár az Érdi Napokra: vendégük lesz Lackfi János és Berg Judit, Érdre látogat a Malko Teatro, Bögöthy Ádám, Kovács Linda és Váczi Dániel. Nem maradhat el a kedvezményes könyvvásár sem, amit hagyományosan az ÉNFeszten tartanak.

Hasonló tartalmaink:

Ki ne látott volna könyvekkel megrakott szatyrok súlya alatt görnyedező fesztiválozókat? Az, aki még sosem látogatott ki a főtérre az Érdi Napok nyitófesztiválján. Délután kettőtől este hétig kitelepül a városi könyvtár, az évek óta megszokott, közkedvelt programokkal: a kicsiket könyvekhez kapcsolódó játékokkal és ajándékokkal, a nagyobbakat kedvezményes árú olvasnivalókkal várják. Ezen a délutánon ingyen lehet beiratkozni, és tájékoztatást adnak a könyvtár programjairól, szolgáltatásairól is – tudtuk meg Nida Judittól, a könyvtár igazgatóhelyettesétől.

Hallgassa meg az ÉRD FM 101,3 interjúját Nida Judittal, a könyvtár igazgatóhelyettesével!

A főtérre „költöző” könyvtárat most azok is megismerhetik, akik eddig még nem látogattak el egyik egységébe sem, akik pedig már tagok, elbeszélgethetnek a könyvtárosokkal – és a könyveket kedvelő látogatókkal -, amire a mindennapok rohanásában nem mindig nyílik mód.

A könyvtár a következő hétre is tartogat meglepetéseket: szeptember 5-én, kedden, 18 órától a könyvtár és a művelődési központ együttes szervezésében tartják Lackfi János költő és Juhász Gábor gitárművész közös előadóestjét, a Szepes Gyula Művelődési Központban.

– Lackfi János már volt a könyvtár vendége, sziporkázóan szórakoztató, nagyszerű előadással. Juhász Gábor közreműködésével a két műfaj összefonódásából születik a más helyszíneken már nagy sikerrel bemutatott produkció – tette hozzá Nida Judit.

Igazi csemegével várják a legkisebbeket szeptember 6-án, szerdán, délután fél kettőtől: a Rumini-rajongók Berg Judittal találkozhatnak a gyermekkönyvtárban. A József Attila-díjas írónő – akinek több mint húsz kötete jelent meg – a legújabb és a közeljövőben megjelenő könyveiről mesél majd a találkozón, mint a Lengeszakácskönyv és A holló gyűrűje.

Ezen a napon a felnőttkönyvtárban 17 órától a Malko Teatro ad koncertet.

– Ez immár hagyományos programunk; az együttes évek óta színvonalas, különböző stílusú előadásokkal látogat el hozzánk. Ez alkalommal a színház, a jazz és a bolgár népzene kapcsolódik össze egy izgalmasnak ígérkező performance keretében – mondta Nida Judit, aki felhívta olvasóink figyelmét az Érdi Napok utolsó könyvtári rendezvényére is: szeptember 7-én, csütörtökön 18 órától Bögöthy Ádám, Kovács Linda és Váczi Dániel jazzkoncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a Zenei Könyvtárban. Kovács Linda énekes és Bögöthy Ádám nagybőgős duója 2013-ban alakult; zenéjükben a tradíciókon alapuló akusztikus hangzást ötvözik a jelenkori elektronikával. Az érdi koncerten vendégük lesz a kortárs szaxofonozás egyik meghatározó zenésze, Váczi Dániel.

– A Zenei Könyvtár évek óta helyet ad különféle jazz koncerteknek. Főképpen a műfaj fiatalabb korosztályának tehetséges képviselői látogatnak el hozzánk – zárta szavait Nida Judit.

Címkék