Svéd muzeológusok Érden

Tizenkét főből álló svéd muzeológus csoport ismerkedett tegnap a Magyar Földrajzi Múzeum kiállításaival és helytörténeti gyűjteményével, egy kétnapos magyarországi program keretében.

Hasonló tartalmaink:

 A szakemberek a vidéki és fővárosi múzeumok működésére voltak kíváncsiak. Az  uppsalai Anders Blomqvist kereste meg ezzel az ötlettel a múzeum munkatársát, Lendvai Timár Editet, aki a program főszervezője lett.

A vendégek csütörtök délelőtt a Magyar Földrajzi Múzeumba látogattak el, ahol megismerkedtek a kiállításokkal, a helytörténeti gyűjteménnyel, az épülettel és a szoborparkkal – angol és svéd nyelvű előadások keretében -, majd a százhalombattai Matrica Múzeum látta vendégül a delegációt. Itt a  berettyóújfalui Bihar Múzeum és a Marcali Múzeum munkájáról is hallhattak egy-egy rövid beszámolót. Ma, pénteken, a fővárosi múzeumokat járta be a Svédország több múzeumából jött csoport.

Mint dr. Kubassek János múzeumigazgató hangsúlyozta: nagyon hasznos, hogy a svéd csoport a magyar múzeumi gyakorlat eredményeit tanulmányozza, hiszen a gondolat- és tapasztalatcserék hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyabbá váljon a muzeológusok munkája.

 

Címkék