Ének az esőben

A szakadó eső nem tudta elrontani a jó hangulatot az Érdi Napok nyitófesztiválján. A főteret Péterfy Bori fűtötte fel fergeteges koncertjével, a múzeumkertben öt- és hetvenévesek rázták együtt a rockabilly partyn, és nem maradhatott el a várva várt tűzijáték sem. 

Hasonló tartalmaink:

Családi programok, koncertek, bemutatók, különleges ételek, italok várták az érdieket a szeptember 2-ai fesztiválon, amely megújult formában – az eddigiektől eltérő színpadi elrendezéssel, óriáskivetítővel – várta az érdieket. A rendezvényeket a főtéren, a Pelikán sétányon, a Szepes Gyula Művelődési Központban és a Magyar Földrajzi Múzeumban tartották.

A koncertek már délelőtt megkezdődtek: a főtéren tizenegy órától helyi együttesek mutatkoztak be, míg a múzeum kocsiszínjében gyermekkoncerteket, -előadásokat láthatott a közönség.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A múzeumkertben délután négyig tartottak a családi programok, sok játékkal, kézműves foglalkozással. A városi gyermeknapon már megszokott és nagyon kedvelt játékok mellett volt sok újdonság is, mint a különféle vizes játékok, amelyek főleg a legkisebbeket vonzották.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A kocsiszínben délután a helyi sport- és táncegyüttesek is bemutatkoztak, hatalmas sikerrel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Földrajzi Múzeumban délután két órától családi napra várták a gyerekeket és felnőtteket. Minden előadás, foglalkozás és játék az űrkutatás jegyében zajlott. A telt házas rendezvény vendége volt Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós is. (A családi napról bővebben itt olvashat.)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A művelődési központ előterében az érdi kertbarátok által termesztett zöldségeket, gyümölcsöket csodálhatták (és kóstolhatták) meg az érdeklődők, akik recepteket, tanácsokat is kaptak a kertbarátoktól (részletek itt).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A könyvek szerelmeseinek is kínált újdonságot a délután: a Csuka Zoltán Városi Könyvtár több száz igen kedvezményes árú könyvvel, ingyenes beiratkozási lehetőséggel és gyerekeknek szóló programokkal települt ki a főtérre. Sokan távoztak megtömött szatyrokkal a standjuktól: pár óra alatt 365 darab könyv talált új gazdára.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A fiatalok között nagyon népszerű volt a falfestés – természetesen nem a múzeum kerítését, hanem ideiglenes paravánokat festhettek teli a gyerekek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A hangulatot még az eső sem ronthatta el: a Honeybeast koncertje, a Salsa és a New Dance School flasmobja után Péterfy Bori űzte el az esőt és forrósította fel a hangulatot a főtéren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A kocsiszínben is az elmúlt nyarat idézte a hangulat: a Rocky Monday csapatának szervezésében megrendezett rockabilly partyn ötévesek és hetven felettiek egyaránt rázták. “Ez a mi zenénk!” – mondta lelkesen egy idős hölgy, aki a fiatalokat is letáncolta a parkettről (pardon – tégláról).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az egyre erősebben szakadó esőben színpadra léptek Érd büszkeségei is: Milák Kristóf, Barócsai Petra és Joó Sára úszók, valamint Selmeczi Attila edző, akiket T. Mészáros András polgármester és dr. Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntött és ajándékozott meg a város nevében.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nem maradhatott el a tűzijáték sem, az estét pedig a Catsby electro swing partyja zárta.

Képgaléria: Boros Sándor

Címkék