Farkas Bertalan nyomában

Legyél te is űrhajós! – ez volt a jelmondata a Magyar Földrajzi Múzeum kedd délutáni családi napjának. A múzeum tetőterében előadásokkal, játékokkal, planetáriumi előadásokkal, kiállításokkal várták a kicsiket és nagyokat. A rendezvény vendége volt Farkas Bertalan is, aki űrbéli élményeiről és a kemény felkészülési munkáról beszélt a telt házas közönségnek.

Hasonló tartalmaink:

Űrhajós szeretnék lenni, és arra vagyok kíváncsi, mit kell tennem, hogy az lehessek – ezzel a kérdéssel fordult az ötödikes Dani az első magyar űrhajóshoz, Farkas Bertalanhoz. A nyugalmazott dandártábornok, aki két éves felkészülés után, 1980-ban 8 napot tölthetett a világűrben, nemcsak erre a kérdésre válaszolt, hanem még sok másikra is, és előadása után szívesen fotózkodott és dedikált – természetesen nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az első magyar űrhajós látogatása mellett sok más meglepetést is tartogatott erre a délutánra a múzeum: megtudhattuk, van-e, lehet-e élet a Marson, mi fán terem a Puli Space Technologies, és bepillanthattunk a világűr titkaiba, egy utazó planetárium segítségével.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A gyerekeket kóstolót kaphattak a Csodák Palotája fejtörőiből, kipróbálhatták a mini rakétakilövő állomást, és a kézműves asztaloknál maguk is készíthettek rakétát.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A világűr csodáit, a meteoritokat is megcsodálhatták az érdeklődők, egy csak ezen a délutánon látható kiállítás keretében.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

- Ez volt eddig a legsikeresebb családi napunk: az előadások telt házasok voltak, ahogy a különféle állomások is. Az űrkutatás láthatóan nagyon érdekli a gyerekeket és a felnőtteket is – értékelte a délutánt Mácsai Anetta, a múzeum igazgatóhelyettese, a program főszervezője, aki elárulta azt is: a jövő esztendei családi nap fókuszában a barlangok lesznek majd.

 

Címkék