Ma Reformáció 500, nyitott programokkal

Ünnepi istentisztelettel, érdi képzőművészek kiállításával és családi programokkal ünneplik az érdi református és evangélikus gyülekezetek a reformáció ötszázadik évfordulóját szeptember 3-án, a város főterén. A rendezvények mindenki számára nyitottak és ingyenesek.

Hasonló tartalmaink:

A programok délelőtt tizenegy órakor, ünnepi istentisztelettel kezdődnek (az igehirdetést Labossa Péter evangélikus lelkész végzi, közreműködik a Baptista Központi Énekkar és a Magyar Honvédség Légierő Zenekar Veszprém). Délután két órától a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg az érdeklődők: Vitéz László küzd meg az ördögökkel. 15 órától Gryllus Vilmos és Dániel ad koncertet, Reformáció énekekben címmel: a Gryllus testvérek a kor protestáns dalszerzői és költői által írt szövegeket a reformáció zenei világába ágyazva adják elő.

Délután négy órától a Buborék zenekar szórakoztatja a családokat interaktív műsorával. Öt órakor nyilik a Hit és megújulás kiállítás az Érdi Galériában: a tárlaton érdi képzőművészek művei tekinthetők meg. (A kiállítók: Darabont Tamás, Eőry Emil, Fritz Rautner, Ilka Gábor, Kovács Johanna, Hudák Marian, Homolya Gábor, Karsch Manfred, Hajdú Kinga, Kósa János, Kéri Mihály, Kozák Attila, Poszpisek Márta, Tóth Ernő és Wegenast Róbert.)

– Fontos, hogy a reformáció, a megújulás ötszázadik évfordulójáról ne csupán megemlékezzünk, hanem megújuljunk jelenlegi életünkben is. Önmagában a megemlékezés nem sokat számít, csak akkor, ha előremutat. A szüntelen egyházi reformáció, megújulás elve nagyon fontos, és igaz mind az evangélikus, mind a református gyülekezetekre – hangsúlyozta az ÉrdMost-nak  Erdélyi Takács István református lelkész.

Mint elmondta, a vasárnapi rendezvényre nemcsak az evangélikus és református gyülekezetek tagjait várják, hanem minden érdeklődőt – ezért is tartják nemcsak a családi programokat, hanem az istentiszteletet is a város főterén.

Fontos megemlíteni, hogy az istentisztelet végén perselyes gyűjtést szerveznek két kárpátaljai egyházi szervezetnek: a munkácsi “Bóbita” Lelkigondozó és Fejlesztő Központnak, amely fejlesztéssel és családgondozással foglalkozik, valamint a Kaszonyi Gyermek- és Ifjúsági Szolgálatnak, amely a mezőkaszonyi református gyülekezet különböző korosztályainak szervez rendszeres programokat.

Címkék