A zene, ami összehoz minket

Nem volt kegyes az időjárás tegnap este az ÉNFesztező közönséghez. A Főtéren elmosta az eső a várva várt tűzijátékot és az Irie Maffia koncertjét, és a Kiscsillag is csak rövid ideig vihetett fényt, azaz jókedvet a téren összegyűlt érdiek és környékbeliek szombat estéjébe.

Hasonló tartalmaink:

Mégis, aki már délutántól, legkésőbb az Ocho Macho koncertjétől kezdve itt volt, az megtapasztalhatta, milyen érzés, amikor a zene, a tánc és az abból fakadó jókedv összehozza az embereket.

A Főtéren már délelőtt 10 órakor feldübörgött a színpad, a 10 éves százhalombattai Metronóm Dobiskola kicsi és nagy tanítványainak hála, akik kitörő jókedvvel, lelkesedéssel és lendülettel verték a dobokat, pergőket és cintányérokat nemzetközi és hazai slágerekre.

Bár az őket követő Rebelfools és Rocksystem koncertjei alatt kissé megcsappant a közönség, a fiúk azért igyekeztek mindent beleadni a zenéjükben.

Délután kettőkör aztán felpezsdült a Főtér és megtelt élettel és tánccal, a Masters SE sokszoros bajnok akrobatikus rock & roll táncosainak és a J.P. Dance Company táncos villámcsődületének köszönhetően. Utóbbiak maguk is szó szerint betöltötték a teret, hiszen az ÉNFeszt alkalmából a törökbálinti, az érdi és a százhalombattai tanítványaik is együtt táncoltak, sőt, a színpadon Helfy Alexa, az esztergomi Musical Akadémia JP ifjú tehetséges tanítványa is énekelt egy olyat, hogy abba beleremegett a főtér.

A táncosok tehát előkészítették a hangulatot rendesen az Ocho Machonak, aki ennek ellenére vagy épp ezért mindent beleadott, Kirchknopf Gergő énekes folyamatosan szórakoztatta és bátorította a közönséget, akik kapva kaptak ezen, és a másfél órás koncert végére a laza reggae-s lődörgést felváltotta az igazi punkos pogózás a ráadásként játszott El Mundo Fatastico-ra. És persze a Jó nekem sem maradhatott el.

Ocho Macho

A reggae után a latin táncok kerültek reflektorfénybe, azaz a tér közepére, hogy egy pillanatra se üljön le a hangulat a Kiscsillag előtt, és ezért Németh Sándor, a Karibi Tánc Klub vezetője és táncosai ki is tettek magukért, mint ahogy az őket követő zumbások is.

A múzeumkertben a Doors Emlékzenekar, majd a Queen Tribute Band adott koncertet.

Lovasi András aztán hiába csapott a húrok közémég jóval a hivatalos koncertkezdés előtt, és hiába sürgette viccesen együttesét, a Kiscsillagot, hogy gyorsan játsszanak, mert közeleg a vihar, este 7-kor tényleg leszakadt az ég, és bár a közönség is, a zenekar is igen kitartó volt, a színpad beázása és a villámlás miatt félbe kellett szakítani a koncertet.

Fotó: Boros Sándor, Jakab-Aponyi Noémi

Címkék