Megnyílt a Szent István-híd

Érd a Szent István-híd megépítésével megint előrelépett, és a jövőben is azon leszünk, hogy több lépést tegyünk előre –  fogalmazott dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a Szent István-híd  vasárnapi átadásán. Az ünnepséget követően megnyitották a hidat az autósok, gyalogosok, kerékpárosok számára.

Hasonló tartalmaink:

IMG_1431

– A kormány elkötelezett az ország teljes körű fejlesztése mellett. Ennek részét képezte a települések, köztük Érd teljes adósságállományának átvállalása, majd a Modern Városok Program meghirdetése, melynek keretei között közel százmilliárd forint jut Érd városának. A program egyik eleme az infrastruktúra megújítása. E téren fontos állomáshoz érkeztünk a mai napon: a Szent István-híd átadásához – hangsúlyozta Aradszki András, aki a többi projektről is szót ejtett: az óvoda- és iskolafejlesztésekről, a Duna-part és a felszíni vízelvezetés kiépítéséről.

IMG_1239

– A cél, amelyet 2006-ban közösen elgondoltunk, és megkezdtük megvalósítását, az, hogy Érd modern, XXI. századi, élhető város legyen, és – a kertvárosi jelleget megtartva – biztosítani tudja a mindennapok életfeltételeit. E cél egyre közelebb kerül hozzánk, egyre hamarabb el fogjuk érni – tette hozzá Aradszki András, aki köszöntet mondott a kivitelezőknek és a környéken élőknek egyaránt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

T. Mészáros András polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy Érden folyamatosan átadnak egy-egy új, illetve felújított létesítményt, a kormány lokális fejlesztéseket is támogató politikájának, a tervezőknek, kivitelezőknek, és nem utolsó sorban az érdi lakosoknak köszönhetően.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
– Ennek a hídnak a megépítése nagyon fontos a város szempontjából, hiszen a vasútvonal úgy vágja ketté Érd városát, mint egy folyó. Eddig három teljes értékű átjáró volt ezen a „folyón”, most itt a negyedik. Reméljük, előbb-utóbb lehetőségünk lesz a Bagoly utcában is megépíteni a felüljárót – tette hozzá a polgármester.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója az átadáson a beruházás paramétereit ismertette. Mint elmondta, a létesítmény határidő előtt készült el, hazai és európai uniós forrásokból. Teljes értéke 1,33 milliárd forint. Az A-Híd Zrt. által felépített két hídszerkezet a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vasútvonalakat íveli át.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A felüljárókon túl – ami kettő darab 60 méter hosszú hídszerkezet – megépítették a hozzájuk vezető utakat is, így összességében a Kossuth Lajos – Velencei utak között 774 méter hosszú útszakasz épült, beleértve a hidakat is. Körülbelül 450 méternyi régi útszakaszt is megújítottak. A hídon – melynek fenntartója a város lesz – járdát és kerékpárutat alakítottak ki, és új közvilágítással is ellátták a hidat, valamint a le- és felvezető útszakaszokat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az új hidat Mojzer György tusculanumi plébános áldotta meg.

(Fotók: Boros Sándor, Ádám Katalin)

Címkék