Megőrizte veretlenségét az Érdi VSE

A TARR Andráshida SC ellen is megőrizte veretlenségét az Érdi VSE, amely Mojzer György duplájával, Melcezr Vilmos góljával, illetve Kertész Ferenc tizenegyesvédésével 3-0-ra győzött az NB III Nyugati csoportjának ötödik körében.

Hasonló tartalmaink:

Remekül kezdte az Andráshida SC elleni mérkőzést az Érdi VSE, hiszen Limperger Zsolt együttese már rögtön az első percben megszerezhette volna a vezetést, de egy jobboldali kiugratás után a kiszorított helyzetben lévő Mojzer György lövését a kapufa segítette szögletre. Ezt követően az érdieknek nem kellett sokat várni a vezető gólra, hiszen Koós Gábor baloldali beadása után Mojzer remekül érkezett a hosszún, Czirjék Mártont kicselezve pedig az üres kapuba lőtt (0-1).

A folytatásban ritmust váltottak a hazaiak, de egy távoli lövést leszámítva az érdi kapu nem volt veszélyben, majd az érdiek is felgyorsították a játékot, s Kelemen Patrik révén már az első 45 percben eldönthették volna a három pont sorsát, de a Zala megyeiek a gólvonalról is menteni tudtak, így a szünetben az érdiek vezettek 1-0-ra.

A fordulás után eleinte az érdiek veszélyeztettek többet, de az első percek után az Andráshida birtokolta többet a labdát, ez azonban nem párosult helyzetekkel. Mégis egyenlíthetett volna a házigazda, hiszen a 70. percben büntetőhöz jutott, de Bíró András jobbra menő lövését Kertész Ferenc kivédte!

Ez pedig nagy lökést adott az érdieknek, akik néhány perccel később Mojzer György egyéni akciójából megduplázták előnyüket, miután a támadó tizenhatról a védők szorítása ellenére lőtt el Czirjék mellett a hazai kapuba (0-2)!

Nem sokkal később a vendégek végleg lezárhatták volna a meccset, de a baloldali akció után Németh Gábor Vince passzát Koós Gábor a blokkba lőtte. A hajrá lüktető játékot hozott, az utolsó percekben azonban Németh Gábor Vince nagy ziccert hibázott el. A ráadásban aztán Melczer Vilmos is eredményes volt, amikor remekül ismerte fel a helyzetet és a tizenhatosról a kint álló kapus felett emelt a kapuba (0-3)!

– CSAPATMUNKA! Ez is az volt! Ahogy én hátul tudtam segíteni a srácoknak, úgy Mojzer György volt kiemelkedő a játékunkban, két gólja mutatja is ezt. Szerintem nem tizenegyen, hanem tizennyolcan tettük oda magunkat. Biztos fordulópontja volt a meccsnek a tizenegyesvédés, de Nikó hibázott, én segítettem rajta és utána sikerült megszerezni a második gólt, onnantól is uraltuk a meccset – nyilatkozta az Érdi VSE csapatkapitánya, Kertész Ferenc.

– Rengeteg sérültünk van, ahhoz képest egy jó mérkőzést játszottunk egy igazán jó csapattal. Nagy mezőnymunkát végeztünk.Ha egy nullnál azt a tizenegyest belőjük, akkor egy ikszes meccs van belőle, ami reális is lett volna, de ami utána történt, az más lapra tartozik, ezt majd megbeszéljük a csapattal, ott kiütközött a tudás- és rutinbeli különbség. Egy ikszes meccset adtunk el simán három nullra – mondta Dobos Sándor, az Andráshida vezetőedzője.

– Az első félidőben is meg voltak a lehetőségeink, ha Kelemen Patrik berúgja azt a helyzetet, akkor kettő nullal fordulunk és nyugodtabbak lehettünk volna. Azon múlott a sorsunk, hogy egy nullnál csináltunk egy óriási fegyelmezetlenséget, tizenegyest kapott az ellenfél, nem is jogtalanul… Szerencsére Fecóka a helyén volt. Utána mi jobban észhez tértünk és az ellenfél a második gól után kicsit feladta, lehetett volna négy-öt is – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

NB III, Nyugati csoport, 5. forduló
TARR Andráshida SC-Érdi VSE 0-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 150 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Perák András)
ASC: Czirjék – Jóna (Bailo, 15.), Takács S., Simonfalvi, Horváth T. Bíró A. – Ferencz, Marsai, Szi-Péter (Kónya Sz. 68.) – Tóth L., Szegleti
Vezetőedző: Dobos Sándor
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár (Bogdán, 44.), Honti, Bozsoki, Pintér N. – Koós (Csiszár, 86.), Kónya B., Pallagi, Melczer – Kelemen (Németh G. V. 57.), Mojzer
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Mojzer György (6., 75.), Melczer (92.)

Fotó: Balogh Sándor

Címkék