Bemutatkoznak az új diákpolgármester-jelöltek

Szeptember 3-án nemcsak a 2018/2019-es tanév kezdődik, három fiatal számára valami egészen új is elindul. A korábbi évekhez hasonlóan ambiciózusok, tettre készek, kreatívok és ötlettel teltek az új diákpolgármester-jelöltek, akiknek személyéről szeptember 28-án dönt az érdi diákság. Az idei diákpolgármester-jelöltek mindhárman lányok.

Hasonló tartalmaink:

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESLázár Evelin az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium diákja, tizenegyedikes lesz az ősszel. Jogi pályára készül, ugyanakkor komolyan sportol is: hét éve kézilabdázik az ÉRD-nél. Ez persze sok edzéssel és meccsel jár, de – ahogy nevetve mondta – egy jó napirenddel összeegyeztethető a versenysport, az iskola és a szabadidős programok. Ha van egy kis ideje, azt nem a négy fal között tölti; Evelin nagyon kedveli a lovakat, és gyakran elkíséri a húgát a tárnoki lovardába.

A közösségi szerepvállalás is nagyon vonzza: nemcsak a gimnáziumban, hanem általános iskolában is tagja volt a DÖK-nek, és tavaly ott volt a Gárdonyi ifjúsági önkormányzati képviselőjelöltjei között is. Ahogy lapunknak elmondta, így volt módja belelátni az IFÖ működésébe, és tapasztalatokat is szerezhetett.

– Szeretek tenni a közösségért. Fontosnak tartom, hogy csapatban dolgozzak, elvégre a kézilabda is csapatsport, és a hét év alatt megtapasztaltam, hogy együtt jobban megy, több eredményt tudunk elérni. Ha egy közösség együtt dolgozik, abból igazán jó dolgok születhetnek. Tavaly nagyon megtetszett az Ifjúsági Önkormányzat világa, és szerettem volna idén is folytatni – igaz, most nem képviselő -, hanem polgármesterjelölt vagyok, és ennek a megtiszteltetésnek külön örülök. Bízom benne, hogy el tudom majd látni a diákpolgármesteri feladatokat – tette hozzá Evelin.

– Szeretném folytatni az olyan jól bevált programokat, mint a képességfejlesztő foglalkozások, és csapatunk továbbra is támogatná a szalagavató bálokat megrendezését. Vannak új ötleteink is: sportnapot szerveznénk az érdi középiskolák között, ahol vegyes csapatokban, többféle sportágban próbálhatják ki magukat a diákok. A közösségépítésre nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni, ahogy arra is, hogy a diákok minél több kulturális eseményre jussanak el, ezért szeretnénk támogatni az osztályok kulturális, illetve tanulmányi kirándulásait – mondta a Gárdonyi iskola jelöltje, aki az augusztust már nemcsak pihenéssel, hanem felkészüléssel, programjuk kidolgozásával tölti, csapatának tagjaival együtt.

 

III_1_ALBERT_ALEXAAlbert Alexa az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája közszolgálati ügyintéző szakos tanulója. Családjával Százhalombattán él. Szeret új dolgokat kipróbálni, de igazi szenvedélye a fotózás. Azt mondja, ha fényképezhet, mindig a lehető legszebb helyekre megy, hogy a lehető legszebb és legjobb pillanatokat örökítse meg. Képeivel versenyekre is szokott nevezni, ahol jó visszacsatolásokat kap arról, hogy amit csinál az jó. Alexa szeret sportolni is. Nyolc éve atletizál, hét éve versenyzik is, de szeret focizni is, tagja az iskola lány foci csapatnak.

Azért szeretne diák-polgármester lenni, mert fontosnak tartja, hogy az érdi középiskolák, és általános iskolák diákjai minél nagyobb, és összetartóbb közösséget alkossanak.

– Remélem, hogyha megválasztanak én is egy még összetartóbb és jobb közösség részese lehetek. Számomra azért fontos a közösség, mert a barátságot erősíti, iskolán kívül és belül egyaránt, nagyszerű lehetőség új ismerősök szerzésére, és egyfajta bizalom kiépítésére. Nagyon sok remek ötletem van, amiből Érd közép- és általános iskolái egyaránt gazdagodhatnak. Segíteném a programok létrejöttét, abban hogy ne csak ismereteiket bővítsék a diákok, hanem a baráti kapcsolataikat is tudják ápolni. Lehetnének különböző tanulmányi, és sport versenyek is. – mondta.

Alexa terveiről megtudtuk még, hogy szeretne iskolák közti nyelvi- és kulturális versenyeket, de a sportban is szívesen összemérné diáktársai erejét és amolyan ifjúsági önkormányzati sportolimpiát szervezne.

III_3_Varga_DorinaVarga Dorina az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója. Tanulmányait a besnyői Arany János Általános Iskolában kezdte. Már általános iskolában is érdekelte a közösségi munka, segített az események szervezésében, amelyet nagyon élvezett. Azonban tavaly döntött úgy, hogy ezt a gimnáziumban is folytatni szeretné. Legfontosabb számára a kommunikáció, hogy a leendő diákképviselőkkel a lehető legjobban együtt tudjanak dolgozni, ezért elengedhetetlennek tartja a folyamatos egyeztetést és megbeszélést. A programtervet is a VMG diákképviselő-jelöltjeivel állította össze. Arra jutottak, hogy szeretnék folytatni a tanulást segítő programot, amely az előző években is sikeres volt. Folytatnák a szalagavatók támogatását és tovább vinnék az úszóbérlet sorsolást és kiegészítenénk könyvutalvány sorsolással is.

– Szeretnénk, ha iskoláink mind saját mind pedig egy közös jól működő közösséget tudnának létrehozni, tovább fejleszteni. Így gondoltunk egy sportnapra, ahol amatőr csapatok játszhatnak egymással, kézilabda, kosárlabda és foci meccseket. A tanév utolsónapján egy közös lámpás eregetés ötletét hoztuk, amelynek a végén egy karaoke estet rendeznénk. Elvinnénk kirándulásként a diákokat szabaduló szobába és sárkányhajózásra, valamint bobozni. Célunk egy olyan Ifjúsági Önkormányzat, mely fontosnak tartja a csapatot és a közös munkát, ahová bármikor fordulni lehet – magyarázta Dorina.

– Célunk, hogy az ötletekből minél több megvalósuljon. Azokat a programokat szeretnénk véghezvinni, amelyek érdekesek és szórakoztatóak a diákok számára. A környezetvédelem közel áll hozzánk így ezt szeretnénk terjeszteni. A kreatív diákok számára filmpályázat, fotó pályázat, akár rajz, amelyekben érvényesülhetnek és megmutathatják magukat – zárta gondolatait.

(Érdi Újság)

Címkék