Irodalom és jazz találkozása a színpadon

Grecsó Krisztián betegsége miatt szeptember 4-én a Szepesben az Érdi Jazz Fesztivál nyitó műsorában Háy János lesz László Attila partnere a két egymással jól összeférő műfajra: a jazzre és az irodalomra épülő szerzői esten.

Hasonló tartalmaink:

Művészeti ágakat összeereszteni mindig izgalmas kísérlet, s többnyire sikeres is, ahogy ezt már az elmúlt években is tapasztalhattuk. László Attila gitáros-zeneszerző elismert alakja a hazai jazzéletnek. A legkiválóbb zenészekkel muzsikált együtt, olyanokkal, mint Anthony Jackson, Bob Mintzer, Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Billy Cobham. Lassan negyedszázada, hogy együtt dolgozik Charlie-val lemezfelvételeken és koncerteken mint zeneszerző, hangszerelő és zenész. A 2000-es években ő dolgozta ki a Charlie Jazz zenei koncepcióját. Természetesen rendre jelentet meg saját lemezeket is. Az előző évek érdi jazzfesztiváljain a közönség már hallhatta őt több alkalommal is.

Az idei est bizonyára különleges lesz hiszen a zenészt ritkán lehet látni-hallani ilyen jellegű produkcióban, társát, a Grecsó Krisztián helyett beugró Háy Jánost viszont annál inkább. Háy János (1960) József Attila-díjas író, költő, képzőművész, a Palatinus Könyvkiadó alapítója. 1989-ben jelent meg első verskötete Gyalog megyek hozzád sétálóúton címmel. A kötet az 1976-tól 1985-ig terjedő alkotói időszakot zárja le, híres nyitómondata: „Háy János nevű személy nem létezik”. Eddig tizennyolc kötete jelent meg, köztük a Dzsigerdilen című, a török korban játszódó regény, amely prózaíróként, illetve A Gézagyerek, amely drámaíróként tették elismertté szerzőjüket. Az írások mellett megjelennek rajzai, festményei is, köteteit ő maga illusztrálja. A Rájátszás produkció tagja.

Szeptember 4., 18 óra,
Szepes Művelődési Központ

(kép: jegy.hu)

Címkék