Nem úgy alakult…

Az NB II-es Budaörs kikapott, az NB III-as Érdi VSE kétgólos előnyről, kettős emberelőnyben játszott döntetlent, a megye egyes Százhalombatta elszenvedte első vereségét, szóval nem éppen a legoptimálisabban alakult a hétvége a térség csapatai számára.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II hetedik fordulójában a Budaörs Tatabányán látta vendégül az élvonalból kieső MTK Budapestet. A hat meccs után öt győzelemmel és egy döntetlennel álló fővárosi alakulat már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, amikor Vass Patrik talált Kemenes Szabolcs kapujába. A folytatásban sem hagyott alább a kék-fehérek lendülete, Korozmán Kevin, Torghelle Sándor és Vass Patrik is többször veszélyeztetett, igaz, a túloldalon Sajbán Máté és Menyhárt Attila is becélozta a vendégek kapuját, de sikertelenül. Aztán a hajrá előtt egy szöglet utáni kipattanót Lencse László tizennyolc méterről zúdított Kemenes kapujába, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Merkantil Bank Liga NB II, 7. forduló
Budaörs–MTK Budapest 0–2 (0–1)
Gólszerzők: Vass P. (8.), Lencse (80.)

Az NB III-as Érdi VSE listavezetőként, három győzelemmel a háta mögött fogadta a két sikerrel és egy döntetlennel álló III. kerületi TVE-t az Ercsi úti Sporttelepen a Nyugati csoport negyedik körében. A 19. percben a házigazda Kárász Krisztián nagy bedobása után Melczer Vilmos találatával került előnybe, majd a 29. percben Balázsovics Máté megduplázta az érdi fórt. A játékrész hátralévő részében, illetve a fordulás után is többször lezárhatta volna a meccset Limperger Zsolt alakulata, de az 58. percben Kenesei Krisztián értékesítette a saját maga által kiharcolt tizenegyest, így zárkózott a vendég gárda. Ezt követően azonban előbb Madarász Ádámot majd Szűcs Lászlót is kiállították második sárga lappal, de kilenc emberrel is a 93. percben Szkunc Vjacseszláv révén egyenlített és egy ponttal távozott az óbudai együttes Érdről. A döntetlen ellenére Kertész Ferencét azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel vezetik a bajnokságot a következő ellenfél, a Kaposvári Rákóczi FC előtt.

NB III, Nyugati csoport, 4. forduló
Érdi VSE–III. ker. TVE 2–2 (2–0)
Gsz.: Melczer (19.), Balázsovics (29.), ill. Kenesei (58. – tizenegyesből), Szkunc (93.)

A Pest megyei első osztály negyedik körében elszenvedte első vereségét a Százhalombattai LK. Rácz László csapata eddig két győzelemmel és egy döntetlennel állt, ám a Nagykőrösi Kinizsi elleni találkozón Branko Petrics révén már negyed óra után hátrányban volt az SZLK. Ezt követően az 50. percben Halasi Károly is bevette Csik Tibor kapuját, majd ugyan a 66.-ban Pregitzer Gábor szépített, de a 84.-ben Robson de Sousa állította be a 3–1-es végeredményt.

Pest megyei I. osztály, 4. forduló
Nagykőrösi Kinizsi FC–Százhalombattai LK 3–1 (1–0)
Gsz.: Petrics (15.), Halasi (50.), Robson de Sousa (84.), ill. Pregitzer (66.)

Megindult a TTC. Nyeretlen a DTC. Ugyan egy felsőpakonyi zakóval nyitotta az évadot a Törökbálinti TC a megye kettő déli csoportjában, ám úgy tűnik, Lipők Andrásék elkezdtek felfelé lépkedni, hiszen a harmadik körben ezúttal idegenben, Bugyin nyertek 3–0-ra. A törökbálintiak Vattamány Dávid góljával kerültek előnybe, majd a fordulás után Hegedűs János és Ivitz Zoltán is bevette a bugyi kaput. A szintén megye kettes Diósdi TC Újhartyánba látogatott. A vendégek már a tizedik percben Kiss Márk révén előnybe kerültek, de az 53. percben Szabó Gábor alakította ki az 1–1-es végeredményt.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 3. forduló
Bugyi SE–Törökbálinti TC 0–3 (0–1)
Gsz.: Vattamány (27.), Hegedűs J. (50.), Ivitz (77.)
Újhartyán VSE–Diósdi TC 1–1 (0–1)
Gsz.: Szabó Gábor (53.), ill. Kiss Márk (10.)

Két győzelem, két döntetlen. Három térségi csapat hazai pályán, egy idegenben lépett pályára hétvégén a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában. A második körben a Tárnok BKSK gólzáporos döntetlent játszott honi környezetben a Dunavarsányi TE második csapatával. Pedig a házigazda előbb a 15., majd a 35. percben is két góllal vezetett, de a második játékrészben egyenlítettek a vendégek.

A Dunafüred-Százhalombatta kétgólos hátrányból játszott döntetlent a Dunaharaszti MTK II-vel, miután a vendégek Vitányi Gergő két góljával a szünetben vezettek, de a fordulás után a hazaiaknál Becséri Tibor is kettőt vágott.

Az Érdi VSE második csapata Szigetcsépre látogatott. A vendégek az NB III-ból visszajátszó Füzér Zoltán góljával a 36. percben szerezték meg a vezetést, majd a fordulás után a temérdek helyzetből Krámos János is betalált, kialakítva ezzel a kétgólos vendég sikert.

Nyolc gól. Négygólos győzelem. A Sóskút SKE is megszerezte első sikerét, miután Péter Krisztián két gólja mellett Dubicz Norbert, Csóli Milán, Kolonics Krisztián és Lantos Bence is bevette a vendég Bugyi SE II kapuját, amely csak kétszer tudott válaszolni, a házigazda pedig 6–2-re győzött.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 2. forduló

Tárnok BKSK–Dunavarsányi TE II 3–3 (3–1)
Gsz.: Viszokai (10.), Náhlik (15. – öngól), Sárai (35.), ill. Forgó (27.), Wilhelm (63.), Bábik (79.)
Dunafüred-Százhalombatta–Dunaharaszti MTK II 2–2 (0–2)
Gsz.: Becséri (62., 67.), ill. Vitányi (29., 34.)
Szigetcsép SC–Érdi VSE 0–2 (0–1)
Gsz.: Füzér (36.), Krámos (53.)
Sóskút SKE–Bugyi SE II 6–2 (3–1)
Gsz.: Péter K. (5., 61.), Dubicz (20.), Csóli M. (25.), Kolonics (49.), Lantos (87.), ill. Nagy N. (30.), Csernyi (51.)

Címkék