Négy érem Gyöngyösről

Két ezüst- és két bronzérmet szerzett az Érdi Box Klub négy ökölvívója a Gyöngyösön rendezett kétnapos Mátra Kupán.

Hasonló tartalmaink:

Múlt hétvégén még Sülysápon, a második alkalommal rendezett országos pofonpartin, ezúttal pedig már Gyöngyösön, a Mátra Kupán szerepeltek az ÉBK öklözői, akik javában készülnek a hónap végén, Nagykanizsán megrendezésre kerülő serdülő országos bajnokságra.

„Elégedett vagyok a srácok teljesítményével, ott volt Ruzsinszki Bálint, aki viszonylag rutintalan még, Sipos Richárdnak ez volt a második meccse.” – kezdte Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője.

Sipos Richárd és Szigetvári Bendegúz egy súlycsoportban, az 56 kilogrammban volt érdekelt Gyöngyösön, de más ágra kerültek. Utóbbi a KSI versenyzőjével, Varga Enríkóval szemben lépett a kötelek közé, s egy hajtós, szoros mérkőzésen 2:1-re maradt alul, így bronzérmes lett. „Egy kicsi kellett volna a harmadik menet végén, ha ott jobban megy, meg lett volna a meccs és két Érdi Box Klubos vívta volna a döntőt, mert a másik ágon Sipos Ricsi egy szintén kezdő, salgótarjáni ellenféllel bokszolt, akit egyhangú pontozással vert meg.” – folytatta Dobrádi Zsolt.

A döntőben az első menet elején Sipos Richárd az első ütésváltásból jól eltalálta ellenfelét, aki viszont bedühödött és nekiszaladt az érdinek, így egy perc után beszorult a levegője, s a bíró leléptette Sipost, aki ezüstérmes lett.

Az 50 kilósok mezőnyében Ruzsinszki Bálint volt érdekelt, aki vecsési riválissal kezdett. „Szépen eltalálgatta ellenfelét, aki viszont jött előre. A második menetben a vecsésinek vérzett az orra, a harmadikban az összes ütés talált. Úgy gondolom, Bálint nyerte a meccset, de a bírók valamiért Bálint ellenfelét látták jobbnak… Viszont nagyon szépen bokszolt, tetszett, amit csinált, ahhoz képest, hogy nem volt sok meccse meg pláne tetszett.” – fogalmazott az ÉBK trénere, aki a második napra szervezett a bronzéremmel záró Ruzsinszkinak egy bemutató mérkőzést is, hiszen országos bajnokságra készülve a tapasztalatszerzésre minden alkalmat meg kell ragadni.

Tóth Domonkosnak csak egy ellenfele volt 46 kilóban, így automatikusan döntőbe került, viszont ennek ellenére nem volt könnyű dolga, mivel azzal a Szőllősi Áronnal lépett ringbe, aki az elmúlt egy hónapban két versenyen is begyűjtötte a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat, ami nem csak egy súlycsoportra, hanem a viadalokon résztvevő összes indulóra.

„Nagyon szép meccs volt, az első menet a miénk volt, de bekapott egy kemény jobb egyenest, amitől elkezdett vérezni az orra, ideges lett és a második menet elment, és mivel ment az eredmény után ezért sajnos kikapott…” – mesélte Dobrádi Zsolt.

Az Érdi Box Klub sportolói a következő hétvégén a Kincsem Parkban lépnek szorítóba, hiszen gőzerővel készülnek a hó végén rendezendő korosztályos magyar bajnokságra.

Címkék