Az Érd Ajkán, a Budaörs Mórahalmon játszik

A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember 11-én elkészítette a labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának párosításait. Az NB II-es Budaörs és az NB III-as Érdi VSE is a hatodik körben (főtábla), a legjobb 128 csapat között csatlakozik a küzdelmekbe.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II-ben jelenleg tizenhatodik helyen álló Budaörs az NB III Közép csoportjában tizenkettedik Mórahalom VSE-hez látogat, míg az Érdi VSE a csoportrivális FC Ajka vendége lesz. A mérkőzéseket szeptember 20-án, szerdán 15 órás kezdettel rendezik.

Az érdiek a bajnokság harmadik fordulójában már egyszer utaztak Ajkára, akkor Limperger Zsolték 2–1-re nyertek.

Tavaly az Érd előbb a megyei első osztályú Taksony SE-t búcsúztatták, majd a hetedik körben épp a Budaörsöt búcsúztatták 2–2-es rendes játékidő, majd 3–3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel. Ezt követően Kertész Ferencék büntetőpárbaj után az élvonalbeli Haladást is kiejtették, de az (akkor még) NB III-as Budafoki MTE-t hiába verték hazai környezetben, idegenben a BMTE fordított és továbbjutott.

A Magyar Kupa hatodik fordulójában a továbbjutás – függetlenül a csapatok bajnoki osztályától – egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidőben döntetlen az állás, úgy kétszer tizenöt perc hosszabbítás következik, ha itt sem jutnak dűlőre a felek, akkor tizenegyes-párbaj dönt.

(Fotó: Balogh István)

Címkék